Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Εγκρίθηκε τελικά το υδροηλεκτρικό στα Άγραφα με τη σύμφωνη γνώμη Τάτση, Τσιτσάνη και της τοπικής κοινωνίας

Με την... τρίτη δόθηκε τελικά η άδεια κατασκευής του υδροηλεκτρικού έργου που θα κατασκευαστεί στο Βασιλέσι, του πρώην δήμου Ασπροποτάμου, ισχύος 1,9 MW. Η συζήτηση για την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναβλήθηκε δύο φορές από την περιφέρεια

idroilektriko ergoo

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνεδρίασε στις 17/12/2012 στην Χαλκίδα και εκτός από τα άλλα θέματα που συζήτησε ήταν και το θέμα:

“Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του υδροηλεκτρικού έργου ισχύος 1940 KW στον οικισμό Βασιλέσι της Τοπικής Κοινότητας Πρασιάς της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου του Δήμου Αγράφων”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο οποίος ήταν σε άμεση συνεργασία με τον δήμαρχο Αγράφων κ. Δημήτρη Τάτση, καθ’ όλη τη διαδικασία της έκδοσης απόφασης για το έργο, αναφέρει: {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

"Ύστερα από τη συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση με την τοπική κοινωνία (Δήμαρχο – Αντιδήμαρχο - Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας, αλλά και με τους κατοίκους της περιοχής) και την επικοινωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην ύδρευση και άρδευση των περιοχών.

Επιπλέον η Υδροδυναμική - Ενεργειακή Α.Ε. (εταιρεία εκτέλεσης του έργου) είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει νέα έργα για τον εμπλουτισμό του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης τα οποία θα εκτελεσθούν και με την σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν ακόμη χρειασθεί, είναι δυνατόν να σταματήσει η λειτουργία του έργου κατά τους θερινούς μήνες αν προκύψει πρόβλημα στην ύδρευση και άρδευση της περιοχής.

Σύμφωνα επομένως με τα παραπάνω καθώς επίσης και με τους όρους που θέτει η Δασική Υπηρεσία, εισηγούμαι θετικά όσον αφορά την εκτέλεση του ανωτέρω έργου και ασφαλώς με την αυστηρή τήρηση των Περιβαλλοντικών Όρων που περιγράφονται στη Μελέτη. Μετά την εισήγηση η Επιτροπή αποφάσισε θετικά για το παραπάνω έργο".