Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Παρανομίες στα Άγραφα καταγγέλλουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Χωρίς Τοπικό Συμβούλιο παραμένει η Βαλαώρα μετά την σύσσωμη παραίτησή του. Επιστολή - καταγγελία σχετικά με παρανομίες στον δήμο Αγράφων, δημοσιεύουν τα «Ευρυτανικά Νέα»

tatsis-345635

Η καταγγελία, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγράφων Θεόδωρος Κατσιάδας και Απόστολος Παπαθανάσης, γνωστοποιείται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ευρυτανίας, καθώς επίσης και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανία και έχει ως εξής:

«ΑΘΗΝΑ 03/01/2013
Σας γνωστοποιώ και σας καταγγέλλω τα παρακάτω: Στις 16/11/12 εστάλη επιστολή-παραίτηση του Τοπικού Συμβουλίου Βαλαώρας του Δήμου Αγράφων προς το Δ. Σ. Αγράφων και πήρε αρ. πρ. 17333 16/11/12. Η επιστολή αυτή παρότι δημοσιεύτηκε στον Ευρυτανικό τύπο δεν έφτασε πότε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. ως όφειλε και ούτε γνωστοποιήθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους. Έχει γίνει παράβαση του Καλλικρατικού Νόμου κατά το άρθρο 54 του Ν.3852/10, συνεπώς, αφού έχει παρέλθει το διάστημα των 30 ημερών από το πρωτόκολλο, βάσει νόμου η Τοπική Κοινότητα Βαλαώρας βρίσκεται χωρίς Τοπικό Συμβούλιο. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες όπως ορίζει ο νόμος. 

Κατσιάδας Θεόδωρος
Παπαθανάσης Απόστολος
Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δήμου Αγράφων»

 

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι επισυνάπτουν την «σκληρή» επιστολή παραίτησης του Τοπικού Συμβουλίου Βαλαώρας προς τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Τάτση, στον οποίο και απευθύνονται σε πρώτο ενικό πρόσωπο.

Επιστολή παραίτησης του Τοπικού Συμβουλίου Βαλαώρας

“Κύριε Δήμαρχε, 
Δια της παρούσης επιστολής μας την οποία συναποφασίσαμε, συντάξαμε και υπογράφουμε τόσο εγώ ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βαλαώρας, όσο και τα δύο μέλη του τοπικού συμβουλίου, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τους προβληματισμούς και την ανησυχία μας για τη λειτουργία του δήμου Αγράφων, άλλα ταυτόχρονα και πολύ περισσότερο, την απόφασή μας, η οποία είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ και διατυπώνεται στο τέλος του παρόντος κειμένου. Πριν πάρουμε στα χέρια μας χαρτί και μολύβι για να σου απευθύνουμε αυτή την επιστολή μας, σκεφτήκαμε βαθιά, με σωφροσύνη, υπευθυνότητα, συνεκτιμώντας γεγονότα από το 1998 και εντεύθεν, που ιδρύθηκε ο Δήμος Απεραντίων και εκλέχθηκες για πρώτη φόρα Δήμαρχος. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Έχουμε γερή και καθαρή μνήμη και οι τρεις και ενθυμούμαστε ότι το 1998 Δήμαρχος στο Δήμο Απεραντίων εκλέχτηκες με την παντοδύναμη στήριξη των κάτω χωριών, δηλαδή Τοπόλιανα , Βαλαώρα, Σιβίστα και Χρύσοβα και προπαντός από τη Βαλαώρα, η οποία είναι κεφαλοχώρι με αρκετούς κάτοικους άλλα και ψηφοφόρους, οι οποίοι σε τίμησαν και σε στήριξαν τρεις (3) συνεχόμενες τετραετίες.

Όμως εσύ αντί αυτού έδειξες σε όλο της το μεγαλείο αγνωμοσύνη και αχαριστία, αγνοώντας τα τοπικά μας προβλήματα, χωρίς να καταβάλεις την παραμικρή προσπάθεια να κάνεις κάτι, το όποιο θα μπορούσε έστω και ελάχιστα να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Πασπάλισες την Άνω Βαλαώρα με μια πρόχειρη άσφαλτο, η οποία ρίχτηκε (χωρίς μελέτη, δημοπρασία και επίβλεψη) προεκλογικά για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.

Το γήπεδο το εγκατέλειψες μισό και σήμερα αποτελεί ξαπλώστρα στις αγελάδες του χωριού μας. Χρεώθηκε ο Δήμος (τότε Απεραντίων) και για τα δύο αυτά, άλλα και για διάφορα άλλα μικροέργα, αρκετά και χωρίς διαφάνεια και πιθανόν ακόμη να μην έχουν πλήρως ξεχρεωθεί από τους βερεσέδες.

Αυτά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα ο Δήμος να λειτούργει σαν μπακάλικο και όχι όπως ταιριάζει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας Παντογνώστης, ένας αποφασίζει, ένας εκτελεί, κ.λπ., χωρίς να παίρνει γνώμη και θέση από τους άλλους…

Παρά ταύτα, τώρα που έγινε ο Καλλικράτης και σμίξαμε πέντε δήμοι σε έναν, (δηλαδή το σημερινό δήμο Αγράφων) μας παρακάλεσες να συμμετάσχουμε στο ψηφοδέλτιό σου, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης και σωστού τρόπου διοίκησης και διαχείρισης του Δήμου.

Δυστυχώς, όμως, το κακό συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο. Τα ίδια Πεντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, διότι ο λύκος τρίχα αλλάζει, γνώμη ποτέ… Από τις εκλογές του 2010 πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια, άλλα εσύ συνεχίζεις να αγνοείς εντελώς τη Βαλαώρα και το τοπικό της συμβούλιο, το όποιο δικαιούται να έχει γνώμη, θέση και άποψη για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Στην πλήρη αδιαφορία σου για εμάς, σου γνωρίζουμε σήμερα ότι μέχρι εδώ ήταν η ανοχή και η αντοχή μας. Σεβόμενοι τους συγχωριανούς μας, οι οποίοι μας τίμησαν και μας στήριξαν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους, σου ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι: ομαδικά παραιτούμεθα ως τοπικό συμβούλιο Βαλαώρας με την επιφύλαξη, για να μην μακρηγορούμε στο γραπτό λόγο και κουράζουμε τους αναγνώστες, ότι θα εξηγήσουμε πιο πολλά στο χωριό μας με προσωπική και προφορική επικοινωνία. 

Ο Πρόεδρος
Κώτσιας Θεόδωρος

Τα μέλη
Κονδύλης Ανδρέας 
Κουτσοκώστας Μάρκος