Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Όταν οι «ερασιτέχνες» δίνουν μαθήματα. Εντυπωσίασαν το κοινό οι ηθοποιοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου

Με μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση γεμάτη -από την αρχή μέχρι το τέλος- διδακτικά μηνύματα, και αποδέκτες τον κάθε θεατή ξεχωριστά, κύλησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 12 Ιανουαρίου. Στον ρόλο των πρωταγωνιστών, οι ερασιτέχνες (μόνο στα χαρτιά ίσως) ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, οι οποίοι εμφανίστηκαν στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου και παρουσίασαν στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης την παράσταση του Νίκου Περέλη, «Η μικρούλα η φελάχα η Γιουλαλάμ».

theatriki-omada-politistikos

Εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους οι ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου


 

Το θεατρικό έργο (το οποίο είχε παιχτεί και στα μέσα Ιουνίου του ’12) έκλεισε με τον ιδανικό τρόπο το φετινό πρόγραμμα για τις «Γιορτές Χειμώνα».

Το χρήμα ως Θεός

Γεμάτοι μεράκι και όρεξη να ψυχαγωγήσουν το κοινό που επέλεξε να περάσει το σαββατιάτικο βράδυ μαζί τους, οι ηθοποιοί του Πολιτιστικού Συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ερμήνευσαν σκηνές από ένα έργο που έφερε εκ νέου στο προσκήνιο τις ατομικές επιλογές εκείνες που καθορίζουν τη ζωή μας, τα λάθη, τους μικρο-εγωισμούς και τα προσωπικά συμφέροντα που συχνά «τυφλώνουν», αποπροσανατολίζουν την πορεία μας και τη σχέση μας με τους άλλους.

«Στο έκτο εκ των δεξιών παγκάκι, καθώς βλέπουμε το κέντρο Κρόνος, αρχίζοντας από το κέντρο Κρόνος»: εκεί είχαν δώσει ραντεβού, 30 χρόνια πριν, οι ήρωες του έργου, όταν ήταν ακόμα παιδιά, εκεί είχαν υποσχεθεί ότι θα βρεθούν…

Όμως, ο λόγος τιμής που έδωσαν δεν είχε -τελικά- για όλους την ίδια βαρύτητα, την ίδια σημασία. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Για κάποιους, ωστόσο, σημαδεύει τη ζωή τους, ορίζει σχεδόν κάθε σκέψη και πράξη τους, αποτελεί κατευθυντήρια δύναμη.

Στο ραντεβού θα δώσουν τελικά το παρών εκείνοι που υποτάχθηκαν στη λογική που υποστηρίζει ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», εκείνοι που απαρνήθηκαν τα όνειρα και τα ιδανικά τους για να εξυπηρετήσουν το «εγώ» τους, να θρέψουν με χρήμα και υλικά αγαθά την ψυχή τους.

Υπάρχει η «φλόγα» & το πάθος

Οι ηθοποιοί του έργου, ο Σπύρος Τσιούρης στον ρόλο του «Γέρου», ο Γιάννης Χαλαστάνης στον ρόλο του «Φώτη», η Μαρία Βουτσέλη ως «Ζηνοβία» και ο Γιώργος Δροσίνης ως «Ρούλης», απέδειξαν με την ερμηνεία τους περίτρανα ότι στον τόπο μας υπάρχει φλόγα πολιτισμού που ακόμα σιγοκαίει, χρειάζεται όμως στήριξη, ηθική και οικονομική, για να «φουντώσει» και να αναζωπυρωθεί, έτσι ώστε να δώσει και στο εγγύς μέλλον ανάλογες αξιέπαινες πρωτοβουλίες και προσπάθειες.

Το θερμότατο χειροκρότημα που επεφύλασσαν στους ερασιτέχνες ηθοποιούς οι θεατές στου Συνεδριακού Κέντρου με την ολοκλήρωση της παράστασης, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και δείχνουν τον δρόμο…

Στο εξαιρετικό αποτέλεσμα συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό η Βασιλική Σταμάτη, η φιλόλογος και θεατράνθρωπος που είχε αναλάβει για ακόμη μία φορά τη σκηνοθεσία, την επιμέλεια των σκηνικών και της μουσικής.

Η επόμενη συνάντηση της θεατρικής ομάδας με το κοινό του Καρπενησίου θα γίνει, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Μαρία Χαντζοπούλου, μέσα στην άνοιξη, όταν οι ηθοποιοί θα παρουσιάσουν μια νέα παράσταση, κωμωδία τούτη τη φορά.