Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2006 - Αναζητείται 92χρονος στην Φραγκίστα

Έχει εξαφανιστεί -με πολλά χρηματα στην τσέπη του- από την Δευτέρα το πρωί

Με 24 ώρες καθυστέρηση η γνωστοποίηση της εξαφάνισης από την οικογένειά του

altΣε αγώνα δρόμου για την ανεύρεση του 92χρονου Θεμιστοκλή Γαλλατά ο οποίος έχει προβλήματα υγείας, κατοίκου Παλαιοχωρίου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Φραγκίστας, βρίσκονται οι αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές. Ο ηλικιωμένος λείπει από το σπίτι του από τη Δευτέρα το πρωί ενώ μόλις χθες το απόγευμα ο γιος του απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές. Ο αγνοούμενος άντρας εθεάθη την Δευτέρα το απόγευμα στην θέση "Φτερόλακκα" του Δήμου Φραγκίστας. Στην περιοχή έσπευσαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου κ. Μαστοράκης Κωνσταντίνος με ένα όχημα και τρεις άνδρες, όπως επίσης και τρεις αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα Κερασοχωρίου. Στην ομάδα αναζήτησης συμμετείχε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Φραγκίστας κ. Λάμπρος Κούτσικος με κατοίκους της περιοχής. Οι έρευνες ξεκίνησαν από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής και μέχρι την θέση "Φτερόλακκα" δεν βρέθηκε τίποτα. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν είναι η πρώτη φορά που ο παππούς απομακρύνεται από το σπίτι του. Τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί τουλάχιστον τρεις φορές. Πρόσφατα, δύο μήνες πριν, εξαφανίστηκε και πάλι και βρέθηκε στο Αγρίνιο.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Τρίτη βράδυ, 9:00) δε δόθηκε κανένα σημείο ζωής από τον αγνοουμένο ενώ οι έρευνες σταμάτησαν για να συνεχιστούν την Τετάρτη το πρωί. Να σημειώσουμε ότι ο παππούς μένει μαζί με την οικογένεια του γιου του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Καρπενησίου ήδη έχει ζητήσει να του παρασχεθεί από την ΕΜΑΚ ειδικός σκύλος διάσωσης. Πέραν αυτού, σε συνεργασία με τον Νομάρχη Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνο Κοντογεώργο θα αναλάβει δράση και τμήμα της νεοϊδρυθείσας ομάδας διάσωσης, το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας.