Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

ΕΚΤΑΚΤΟ. «Κόπηκε» στη μέση βουνό στο Ραπτόπουλο. Τόνοι από χώμα και λάσπη στο οδικό δίκτυο. Αποκλεισμένα 5 χωριά και 200 κάτοικοι

Ήταν γύρω στις 7.00 χθες το απόγευμα όταν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει το Κάτω Ραπτόπουλο με τα Κέδρα, στη θέση «Στάρτο, έπεσε σχεδόν το μισό βουνό και τόνοι από χώματα, λάσπη και δέντρα κάλυψαν το οδόστρωμα σε μήκος περίπου 500 μέτρων!

prasia-katoli

prassia-kat2

Αποτέλεσμα είναι από εκείνη τη στιγμή να παραμένουν αποκλεισμένα τα χωριά Πρασιά, Κέδρα, Βασιλέσι, Κυπαρίσσι και Φουσιανά, στα οποία διαμένουν συνολικά 200 κάτοικοι.

Από σήμερα νωρίς το πρωί στο σημείο έσπευσαν δύο μηχανήματα-φορτωτές της Π.Ε Ευρυτανίας (σύντομα καταφθάνει και μια μπουλντόζα), τα οποία δίνουν τη δική τους μάχη ώστε να δημιουργήσουν ένα στενό, προσωρινό πέρασμα. Την επιχείρηση συντονίζει ο περιφ. Σύμβουλος Ταξιάρχης Σκλαπάνης, ενώ σε συνεχή επικοινωνία με την περιοχή βρίσκεται επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Η πρόσβαση στο Ραπτόπουλο γίνεται πλέον μονάχα μέσα από έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο και κακοτράχαλο χωματόδρομο μέσω Πρασιάς, δρόμος που απαιτεί κυκλική διαδρομή και περνά από τον «Μύλο του Κουτσουράκη», κοντά στο ποτάμι.

Η διάβρωση του εδάφους που είχε συντελεστεί εξαιτίας ενός υπόγειου ρυακιού “δείχνει” ως πιθανή αιτία για την κατολίσθηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πρασιάς κ. Λάμπρο Τσιούνη, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες εκτιμούν οι αρμόδιοι ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ "ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013.