Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

“Βάζαμε καύσιμα με έρανο”. Ομολογία σοκ δημοτικού συμβούλου του δήμου Αγράφων!

“Φέτος ψηφίσαμε τμηματικά την αγορά καυσίμων για να μην ξαναγίνουν τα ίδια με πέρυσι”. Τι αποκαλύπτει σε επιστολή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Σβερώνης Ταξιάρχης.

sberonis-agrafa-dimotiko-simboulio

Με αφορμή το γεγονός ότι οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Αγράφων ενέκριναν ένα μέρος από τις δαπάνες για καύσιμα στον δήμο Αγράφων και όχι το ποσό, περίπου, των 200.000 ευρώ που ήταν η πρόταση της δημοτικής αρχής, ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Σβερώνης Ταξιάρχης εξηγεί:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΣ

"Αγαπητοί δημότες (...). Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε για καύσιμα για το δήμο και μάλιστα αρκετά, ώστε να υπάρξει σωστή λειτουργία, με τη μόνη διαφορά ότι ψηφίσαμε για το μηνά Φεβρουάριο. Το αμέσως επόμενο διάστημα ζητήσαμε να μάς φέρουν αναλογιστικές μελέτες, εντάλματα και τιμολόγια, ώστε να γνωρίζουμε που δαπανήθηκαν πέρυσι 200.000 περίπου ευρώ, αφού ο δήμος επί 8 μήνες δεν είχε τα απαραίτητα καύσιμα, εξαναγκάζοντάς μας να κάνουμε εράνους από τους δημότες για προκειμένου να κινηθούν τα μηχανήματα.

Ακόμη, αγαπητοί συνδημότες δεν έχουμε πάρει απάντηση, ούτε και αποδείξεις από τη διοικούσα αρχή, ώστε να προχωρήσουμε στην ψήφιση καυσίμων. Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι και για τους υπόλοιπους μήνες θα ψηφίζονται αναλογικά καύσιμα για τη σωστή λειτουργία του δήμου.

Όσοι λοιπόν προσπαθούν τα δικά τους λάθη να τα φορτώσουν στους ανεξαρτήτους δημοτικούς συμβούλους κάνουν μέγα λάθος και θα επωμιστούν τις βαριές ευθύνες της αδιαφορίας που τους ανήκουν.

Πράγματι μπαίνουμε στην άνοιξη και ο προϋπολογισμός του δήμου δεν έχει έλθει για ψήφιση, ως όφειλε να είναι έτοιμος το αργότερο έως 31/01/201.3. Μήπως και για αυτό ευθύνονται οι ανεξάρτητοι;

Μας χαρακτηρίζουν αντάρτες και λένε πως δεν θα περνάει τίποτα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνοντάς μας όμως να ψηφίζουμε κατά συνείδηση.

Ε ναι λοιπόν, ψηφίζουμε κατά συνείδηση με ευθύνη λογική και σύνεση πάντα για το καλό του δήμου. Αυτό κάναμε και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε, είτε αυτό πρόκειται για τεχνικό πρόγραμμα, είτε για προϋπολογισμό, είτε για οτιδήποτε άλλο. Πάντα προς όφελος του δήμου και των δημοτών μας”.

Ευχαριστώ.

ΣΒΕΡΩΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος

Δήμου Αγράφων