Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Αποκαρδιωτική η κατάσταση στο Γυμναστήριο Βαρών του Δήμου Καρπενησίου

kleisto gumnasthrio_varwn

Σε άσχημη, αν όχι τραγική, κατάσταση είναι το γυμναστήριο βαρών του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Καρπενησίου.Τα Ευρυτανικά Νέα ερεύνησαν το θέμα, βλέποντας από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις όποιες αθλούνται πολίτες της πόλης.
Στο γυμναστήριο βαρών Δήμου Καρπενησίου αθλούνται σε καθημερινή βάση περίπου 10 αθλητές και αποτελεί μια ευχάριστη λύση, αφού είναι δωρεάν, αν λάβουμε υπόψην και την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει ο ελληνικός λαός.
Όμως, βρισκόμαστε στο 2012 και οι συνθήκες που αντικρίσαμε εντός και εκτός γυμναστηρίου είναι τουλάχιστον θλιβερές. Ο χώρος δείχνει και είναι παραμελημένος, δεν γίνεται ούτε η στοιχειώδη συντήρηση και φυσικά ούτε και απολύμανση.


gumnashrio varwn

Ο συγκεκριμένος χώρος… περιλαμβάνει σπασμένα τζάμια και σοφάδες από τους τοίχους, οι οποίοι έχουν πέσει στο δάπεδο. Τα μικρόβια «κάνουν βόλτες», η σκόνη κατέχει περίοπτη θέση, ενώ πολλά τα σκουπίδια… έχουν βρει καταφύγιο εκεί!! Όταν βρέχει ο χώρος πλημμυρίζει, το καλοκαίρι… θυμίζει θερμοκήπιο, ενώ δεν υπάρχει ούτε θέρμανση.
Τα όργανα γυμναστικής, εκτός από τον «Ηρακλή», κατασκευάστηκαν από τον Νίκο Κοτρώνη, γυμναστή στο δεύτερο Γυμνάσιο Καρπενησίου, σε συνεργασία με τον σιδηρουργό Λαθύρη Νίκο, ενώ μέρος του υψηλού κόστους καλύφθηκε και από πολίτες που είναι δίνουν το παρόν καθημερινά. Συγκεκριμένα, μεταξύ των οργάνων αυτών είναι και τα ακόλουθα: ελεύθερος πάγκος, επικλινής, κατακλινής, κατακόρυφο, αλτήρες, χεριών, δικεφάλων κ.ά.
 

gumnasthrio varwn-1

Όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος οι κατασκευές είναι ολυμπιακών προδιαγραφών και δεν υπήρχαν πουθενά αλλού εκτός από το Ολυμπιακό Γυμναστήριο στην Αθήνα!!
Οι μπάρες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν, όμως το κόστος είναι υψηλό ή και να νικελωθούν γεγονός που είναι απαγορευτικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Τα άτομα που γυμνάζονται στο χώρο είχαν στείλει -όπως μας ενημέρωσαν- αίτημα προς το Δήμο φωτισμού του Σταδίου. Μετά την ολοκλήρωση της γυμναστικής με βάρη, ορισμένοι χαλαρώνουν κάνοντας τζόκινγκ στην περίμετρο του Σταδίου, όμως αυτό δεν είναι εφικτό όταν δεν υπάρχουν προβολείς στο γήπεδο. Δεν έγινε καμιά ενέργεια πάνω σε αυτό το θέμα, ενώ και ακόμα και τώρα που επιχειρήθηκαν να μπουν προβολείς, οι εργασίες σταμάτησαν από τα μέσα του Δεκεμβρίου.
 

gumnasthrio varwn-2

Τοποθέτηση των πολιτών που αθλούνται στο γυμναστήριο
Τα άτομα που αθλούνται σε καθημερινή βάση τόνισαν στα ‘‘Ευρυτανικά Νέα’’, πως δεν επιθυμούν να κλείσει το γυμναστήριο, αφού τους εξυπηρετεί εδώ και χρόνια. Ζητούν μόνο μια στοιχειώδη συντήρηση και ειδικότερα βάψιμο των τοίχων και καθαρισμό του χώρου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

gumnasthrio varwn-3 
Θέση Αντιδημάρχου κ. Κλεομένη Λάππα
Ο αντιδήμαρχος κ. Λάππας μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα τόνισε πως ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο γυμναστήριο, όσον αφορά τη δομή και τη λειτουργία του. «Χρειάζεται να είναι κάποιοι γυμναστές παρόντες και εμείς σα Δήμος δεν μπορούμε να τους προλάβουμε…», υπογράμμισε στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και συνέχισε αναφέροντας χαρακτηριστικά: « Είμαστε στη διαδικασία αναζήτηση οργάνων, με πιστοποίηση ISO
, κατάλληλων για τέτοιου είδους υπαίθρια αθλητικά πάρκα. Ερευνούμε όλες τις παραμέτρους, οικομονικές, νομικές κ.ά και ελπίζουμε πως μέσα στο Καλοκαίρι θα έχουμε θετικές εξελίξεις…». Αναφορικά, με το θέμα της συντήρησης η πλευρά του Δήμου δήλωσε πως έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις και μαζί με την συντήρηση όλων των υπόλοιπων εγκαταστάσεων, θα υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες και στο γυμναστήριο βαρών.

gumnasthrio varwn-4

 Gumnasthrio varwn-5