Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ανθρωποι μονάχοι. Λεπτομέρειες από την φωτιά που απανθράκωσε την 82χρονη στο σπίτι της στον Ασπρόπυργο. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ.

Πριν προλάβουν να κάνουν οτιδήποτε οι πυροσβέστες που ξεκίνησαν από το Καρπενήσι και έφτασαν στον Ασπρόπυργο Προυσού μετά από 55 λεπτά, το παλιό διώροφο σπίτι είχε καταρρεύσει και καταστραφεί ολοσχερώς.

spiti-fotia-aspropyrgos-giagia

 ΦΩΤΟ. Harris Cladouhos - ΑΝΔΡΑΝΟΒΑ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (FB)


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησιού ειδοποιήθηκε, από κάτοικο του χωριού, στη 1:10 τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, ότι σε σπίτι στον Ασπρόπυργο Προυσού έχει ξεσπάσει πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, αλλά ήταν αργά.

Μοιραίο το τζάκι

Το διώροφο σπίτι, στο οποίο κατοικούσε η ηλικιωμένη ήταν παλιό, χτισμένο με λάσπη, άχυρα, μαδέρια και ξύλα. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ξεκίνησε από το αναμμένο τζάκι, εν συνεχεία τα εύφλεκτα τριγύρω υλικά πήραν αμέσως φωτιά το παλιό σπίτι κατέρρευσε μέσα σε λίγη ώρα, “παίρνοντας μαζί” και την άτυχη 82χρονη.

Το χωριό Ασπρόπυργος απέχει πάνω από 35 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η διαδρομή είναι δύσκολη για ένα Ι.Χ, πόσο μάλλον για τα οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία έφτασαν τον τόπο της πυρκαγιάς περίπου σε 55 λεπτά.

Όταν έφτασαν στο σημείο ήταν πλέον αργά. Οι πυροσβέστες, ήθελαν να εξασφαλίσουν αρχικά ότι δεν θα υπάρξει αναζωπύρωση της φωτιάς και περίμεναν να... ξημερώσει. Γνώριζαν όμως ότι πιθανόν μέσα στο κατεστραμμένο σπίτι να υπάρχει κάποιο θύμα. Αυτό είναι και το δραματικό της υπόθεσης.

Ξημερώνοντας Κυριακή, στην περιοχή βρέθηκαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και κάτοικοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να μετακινήσουν ό, τι απέμεινε από τα καμένα ξύλα και τις πέτρες του ολοσχερώς κατεστραμμένου σπιτιού.

Περίπου στη 1:00 το μεσημέρι τη Κυριακής, βρέθηκε το απανθρακωμένο σώμα της άτυχης γυναίκας. Η προσπάθειά της να ζεσταθεί της στοίχισε την ίδια της τη ζωή. Ένα τέλος που δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο.

Η 82χρονη, έμενε μήνη της στον Ασπρόπυργο Προυσού. Δεν είχε οικογένεια, δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, ενώ είχε μόνο έναν αδελφό, ο οποίος διαμένει στο Ναύπλιο.

Η άτυχη γιαγιά, ζούσε με την σύνταξη του ΟΓΑ, ενώ λέγεται ότι για την επιβίωσή της βοηθούσαν συγχωριανοί, αλλά ακόμη και το Μοναστήρι του Προυσού. Ήταν μια φιλήσυχη γυναίκα που ζούσε μόνη της.