Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Το μέλλον της Λίμνης Κρεμαστών. Τι απαντά η κυβέρνηση σε σχετική ερώτηση του Τέρενς Κουίκ

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” (ΑΝ.ΕΛ.) σχετικά με απάντηση που έλαβε ο Βουλευτής του κόμματος κ. Τέρενς Κουίκ σε ερώτηση που κατέθεσε στις 18 Φεβρουαρίου για το μέλλον της Λίμνης Κρεμαστών, όταν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί.

limni-kremasta

«Η κυβέρνηση δεν βάζει μυαλό. Η κυβέρνηση δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Είναι έτοιμη να περάσει τη ΔΕΗ, τον πυλώνα της ενέργειας για την πατρίδα μας, σε ξένα χέρια. Όπως με ενημέρωσε εγγράφως ο αρμόδιος Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου είναι ζήτημα ολίγων μηνών η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ».

Τα παραπάνω, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” Τέρενς Κουίκ, με αφορμή απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε σχετική Ερώτηση που του είχε υποβάλλει πριν από δύο μήνες!

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που είχε γίνει για λογαριασμό του πολιτευτή Ευρυτανίας του κινήματος Κωνσταντίνου Μπακόλα, αφορούσε τη Λίμνη Κρεμαστών και το επικείμενο ξεπούλημά της σε «ιδιώτες επενδυτές».

Ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου αρνείται να αποκαλύψει τα κυβερνητικά σχέδια και περιορίζεται μέσα σε τρεις σειρές να απαντήσει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι ο τρόπος, οι όροι και οι φάσεις αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και θα ανακοινωθούν μαζί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, εντός των επομένων μηνών. Σε κάθε περίπτωση όλος ο σχεδιασμός γίνεται με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Σχετικά με την τελευταία πρόταση στην υφυπουργική απάντηση, ο Τέρενς Κουίκ έκανε το εξής σχόλιο:

«Δεν χρειάζεται ο μνημονιακός υφυπουργός να προσπαθεί να μας πείσει ότι η κυβέρνησή του νοιάζεται για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Να ρωτήσει τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα αν η τρόικα ενδιαφέρεται για το αναπτυξιακό συμφέρον της Ελλάδας ή για τα τοκοχρεολύσια που απαιτούν οι δανειστές μας και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους όπως ζητούμε οι “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”.

Πάντως, μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει διασφαλιστεί μέσω των μνημονίων είναι τα συμφέροντα της Άνγκελα Μέρκελ και των τραπεζιτών».