Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΓΑ. Οι δικαιούχοι και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Από σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου αρχίζουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

paralia-thalassa-mpanio

Τα προγράμματα αφορούν σε 550.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν τους σχετικές αιτήσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, περιλαμβάνει 6/ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ (οι αιτήσεις των ξενοδοχείων υποβλήθηκαν μέχρι και τους 2 Μαΐου και αναμένεται η δημοσίευση του καταλόγου) και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού είναι:

Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά τον χρόνο υποβολής τους αίτησης, οι σύζυγοι των ως άνω προσώπων, εφόσον είναι δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.

Τα δικαιολογητικά

Α) Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών, τα οποία θέλει να συμμετέχουν τους διαθέσιμες παροχές μαζί του), θεωρημένα - σε ισχύ κατά την ημέρα υποβολής τους αίτησης

Β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας για κάθε δικαιούχο

Γ) Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών

Δ) Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ- χήρες με ανήλικα, ορφανά τέκνα τα οποία επιτροπεύονται από τη χήρα ή τρίτα πρόσωπα, θα πρέπει να προσκομίσουν και την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.