Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Μεγάλη η ανταπόκριση & η συμμετοχή στο Σεμινάριο Μελισσοκομίας που διοργανώθηκε στη Βίνιανη

Το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον σχετικά με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο το Σεμινάριο Μελισσοκομίας που διοργάνωσε πριν λίγες ημέρες ο δήμος Αγράφων.

melissokomia-biniani-2

Το διήμερο σεμινάριο φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Βίνιανης, και στόχο είχε την ενημέρωση και την παροχή κινήτρων σε νέους -και όχι μόνο- για την ενασχόληση με το επάγγελμα του μελισσοκόμου, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει και πάλι άνθηση.

Εξάλλου, εν μέσω οικονομικής στενότητας, η μελισσοκομία μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόλογο συμπληρωματικό (ή ακόμα και βασικό, κάποιες φορές) εισόδημα.

Σχεδόν 100 άτομα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρακολούθησαν το σεμινάριο, επέδειξαν δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των σχετικών ομιλιών και παρουσιάσεων.

Σε δύο τμήματα

Στον ρόλο του εισηγητή βρέθηκε ο κ. Βασίλης Αηδόνης, Γεωπόνος-Επόπτης Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας, Μελισσοκόμος-Εκπαιδευτής Μελισσοκομίας στο ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών), ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, απευθυνόμενος σε κοινό αρχαρίων μελισσοκόμων, έκανε μια γενική εισαγωγή στη μελισσοκομία (φωτο) και αναφέρθηκε στις βασικές γνώσεις και τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται κανείς ώστε να κάνει το πρώτο βήμα στον χώρο.

melissokomia-biniani

Την επομένη, το πρωί του Σαββάτου (11 Μαΐου), σειρά είχε το τμήμα «προχωρημένων», καθώς ο κ. Αηδόνης ήρθε σε επαφή με επαγγελματίες ή επί πολλά χρόνια ερασιτέχνες μελισσοκόμους· στο τραπέζι έπεσαν ζητήματα όπως οι διάφορες ασθένειες των μελισσιών και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, οι δυνατότητες και προοπτικές προώθησης των προϊόντων της μέλισσας κ.α.

Ήταν το «…πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που έχει προγραμματίσει για το 2013 ο δήμος Αγράφων, με σκοπό την επιμόρφωση των δημοτών αλλά και όλων γενικά των ενδιαφερομένων πάνω σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε ότι όλοι όσοι έδωσαν το “παρών” στο σεμινάριο Μελισσοκομίας θα λάβουν από τον δήμο Βεβαίωση Παρακολούθησης.