Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στις 27 Ιουλίου το ραντεβού στα Κοκκάλια για τον 4o Ευρυτάνειο Δρόμο των 20χλμ. Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συμμετοχής

«279 π.χ.-Προμαχούντων των Ευρυτάνων Αιτωλών συνετρίβησαν οι Γαλάται κατά κράτος» αναγράφει η επιγραφή που βρίσκεται στο μνημείο που έχει στηθεί στη θέση Κοκκάλια, στο Κρίκελλο.

evrytaneios-dromos-arxeio

Ο Ευρυτάνειος Δρόμος διοργανώθηκε για 1η φορά το 2007 και είναι αφιερωμένος σε εκείνη τη σφοδρότατη μάχη, τη μάχη όπου οι Ευρυτάνες συνέτριψαν την πολυάνθρωπη στρατιά των Γαλατών και διέσωσαν την ελευθερία ολόκληρης της Ελλάδας.

Φέτος, το Σάββατο 27 Ιουλίου συγκεκριμένα, θα διοργανωθεί από τον δήμο Καρπενησίου, τον Σύλλογο εν Αθήναις & Απανταχού Κρικελλιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος» και το Τοπικό Συμβούλιο Κρικέλλου, ο 4ος Ευρυτάνειος Δρόμος.

Ο αγώνας περιλαμβάνει σηματοδοτημένη (κατηφορική κατά βάση) διαδρομή μέσα από δασικό δρόμο πυκνού ελατοδάσους και έχει συνολικό μήκος 19,5 χιλιόμετρα, με αφετηρία τα Κοκκάλια και τερματισμό την πλατεία του Κρικέλλου.

Παράλληλα με τον Ευρυτάνειο Δρόμο θα διεξαχθούν δύο ακόμα μικρότερες διαδρομές για παιδιά, 1.000 και 2.000 μέτρων.

Στον αγώνα που έγινε το 2011 πήραν μέρος συνολικά 170 αθλητές, λίγοι εξ αυτών δε από την Ευρυτανία.

Ηλεκτρονικά οι συμμετοχές

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές, άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας. Οι δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://www.telmissos.gr/ και η συμμετοχή για κάθε άτομο ανέρχεται στα 5 ευρώ. Η κατάθεση του ποσού (μαζί με το όνομα του κάθε αθλητή) γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου Κρικελλιωτών, στην Εθνική Τράπεζα: 114/296004/45.

Απονομές και… γλέντι

Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα θα γίνει η τελετή απονομής στους νικητές, ενώ αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στον αγώνα.

Μετά το τέλος των απονομών, θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με φαγητό και ζωντανή μουσική στην πλατεία του Κρικέλλου.