Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(update). ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. Πανελλαδικές 2013. Έφθασαν οι βαθμοί στα Λύκεια της Ευρυτανίας. Αναρτώνται το μεσημέρι στα σχολεία. Λιγότεροι φέτος οι εισακτέοι

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις βάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς οι βαθμολογικές επιδόσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα θα αναρτηθούν στα σχολεία σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, μετά τη 1.00 το μεσημέρι. Ήδη όμως, τα αποτελέσματα βρίσκονται στα λύκεια του ν. Ευρυτανίας καθώς νωρίς το πρωί εστάλησαν από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού.

panelladikes-apotelesmata

Αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, οι βαθμοί θα αναρτηθούν στα σχολεία νωρίς το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι με τον 8ψήφιο κωδικό τους θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τις βαθμολογίες τους και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.

Από σήμερα άλλωστε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας θα αναρτηθούν τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των Γενικών Λυκείων / ΕΠΑΛ-Β' και των ΕΠΑΛ-Α', ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή. Επίσης, ως και την επόμενη Παρασκευή, 28 Ιουνίου, όσοι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Τα στατιστικά στοιχεία των εφετινών βαθμολογιών ωστόσο που θα δείξουν ποια είναι τα μαθήματα της «επιτυχίας» και ποια της «αποτυχίας», τα ποσοστά γραπτών των εφετινών αριστούχων, αλλά και εκείνων που έγραψαν κάτω απο τη βάση, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι έως τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο δε για μεγάλα ποσοστά αποτυχίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ σημαντική αναμένεται η πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές.

Μοναδική εξαίρεση -από ότι φαίνεται- στη γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια θα είναι το 1ο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές), ενώ στα ΤΕΙ η μείωση στον αριθμό των εισακτέων θα επιφέρει ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία.

Να σημειωθεί ότι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας (πιθανότατα Τετάρτη), ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ "ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Λιγότεροι φέτος οι εισακτέοι

Την περασμένη Τρίτη 11 Ιουνίου ανακοινώθηκε εξάλλου από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Συνολικά, 69.288 υποψήφιοι θα εισαχθούν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν ο αντίστοιχος αριθμός για το 2012-13 έφθανε τους 76.094, συνολικά δηλαδή 6.806 λιγότεροι εισακτέοι.

Η μείωση στους εισακτέους αγγίζει το 9% (8,94% για την ακρίβεια) και οφείλεται εν πολλοίς στην ύπαρξη λιγότερων πλέον τμημάτων (κατά 25%) Πανεπιστημίων & ΤΕΙ εξαιτίας του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»· ειδικότερα, στα ΤΕΙ παρατηρείται μείωση κατά 28,1%, όταν στα Πανεπιστήμια έχουμε μια μικρή αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 4,76%.

Παράλληλα στην ειδική σειρά δηλαδή στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια οι εισακτέοι ανέρχονται σε ποσοστό 20%.

Να θυμίσουμε ότι στον νομό Ευρυτανίας πήραν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις συνολικά 145 υποψήφιοι, διεκδικώντας την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ