Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Τουρισμός για όλους» από τον Ιούλιο. 72.000 δικαιούχοι - Τα εισοδηματικά κριτήρια, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους 2013 2014», συνολικής δαπάνης 5 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

paralia-thalassa

Το πρόγραμμα αφορά 72.000 δικαιούχους και στην υλοποίησή του συμμετέχει και ο ΕΟΤ, θα μπει δε σε εφαρμογή τον ερχόμενο Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2014.

Μέσω του προγράμματος επιδοτείται η παραμονή (για 5 διανυκτερεύσεις) σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.

Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ· θα εκδοθούν 62.000 συνολικά ατομικά δελτία που θα αφορούν εργαζόμενους. Επίσης θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια, σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας σε ισχύ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ να μην υπερβαίνει: τις 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, τις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί) και 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί), ενώ για τα άτομα της τρίτης ηλικίας δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Οι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του ΟΓΑ ή του Ταμείου Νομικών: μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ, μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της, εν ενεργεία ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕΕ, του Ο.Α.Ε.Ε., οι ασφαλισμένοι στο NAT, οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ, άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη, άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενα του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό, άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω).

Τα δικαιολογητικά

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του προγράμματος θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά : φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2012 που αφορά εισοδήματα του 2011. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι, φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ και απόδειξη κράτησης μέσω τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ. για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Όλες οι πληροφορίες του προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Τ. www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr.