Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αντρέα Τρινκιέρι: "Κανείς δε θα μας δώσει το μετάλλιο τζάμπα"

Πάντα απολαυστικός ο νέος τεχνικός της Εθνικής μπάσκετ Αντρέα Τρινκέρι παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για την Εθνική ομάδα, χαρακτηρίζοντάς την ως "πανύξυπνη", στο να αντιλαμβάνεται όσα αυτός ζητάει, θεωρεί μεγάλη ευθύνη τη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, ενώ αποφεύγει τον τίτλο του φαβορί στο τουρνουά μπάσκετ, αναγνωρίζοντας πως η Εθνική έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες εμφανιστούν.
TRINKERI-KARPENHSI
Αναλυτικά η συνέντευξη του Τρινκιέρι

Για το Καρπενήσι όπου προπονείται η Εθνική ομάδα είπε
: «Είναι εκπληκτικό μέρος» σχολίασε αρχικά ο Ιταλός «τα δωμάτια μας είναι 10’’ από το γήπεδο και 9’’ από την αίθουσα με τα βάρη. Ολοι οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι και προσπαθούν να καλύψουν κάθε μας ανάγκη. Είναι όλα τέλεια.... όμως του χρόνου θα έλθω με ελικόπτερο!», όπως εξηγούσε άκρως παραστατικά το ατελείωτο των στροφών –και όσα αυτές δημιούργησαν στα εντός του.
Για το πως βαθμολογεί την ικανότητα τους να μαθαίνουν από εκείνον, σχολίασε: «Αυτή η ομάδα είναι πολύ έξυπνη. Από την οπτική γωνία του μπάσκετ, είναι πανέξυπνη. Το κλειδί ωστόσο, θα είναι να βρούμε ένα σύστημα που να ταιριάζει καλά σε όλους. Και μεταξύ μας, δεν πιστεύω πως αυτό θα είναι δύσκολο –δεδομένου του τι έχουμε στα χέρια μας!».
Για την ανάληψη ευθύνης καθοδήγησης της Εθνικής, τόνισε: «Νιώθω μια τεράστια ευθύνη, γιατί όλοι οι παίκτες μου δίνουν το καλύτερο που έχουν. Την ίδια ώρα, έχω και τεράστια αίσθηση της ανάγκης που υπάρχει να πάνε όλα καλά. Είναι μια τεράστια ευκαιρία. Εχουμε πολύ καλή ομάδα. Εχω την πεποίθηση ότι όσο όλοι θυμόμαστε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να θεωρείς κάτι δεδομένο, ότι πρέπει όλοι να ματώσουμε ώστε να δώσουμε στο ταλέντο μας την υπέρτατη αξία του, θα ζήσουμε χαρές.Σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύω πως αυτό που κάνω είναι δουλειά. Είναι το πάθος μου! Για αυτό και δεν νιώθω κούραση, όσες ώρες και αν είμαι στο γήπεδο ή δουλεύω για αυτήν την ομάδα».
Για την... ανάγκη επιστροφής της ομάδας στα μετάλλια μετά από τέσσερα χρόνια ανέφερε: «Ολοι μπορούν να λένε ότι θέλουν μετάλλιο. Και εγώ μπορώ να το πω, αλλά πρέπει να μετουσιώσουμε τα λόγια σε πραγματικότητα. Γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ του «λέω κάτι» και «κάνω κάτι». Αν θέλουμε λοιπόν, μετάλλιο πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πάρουμε. Κανείς δεν θα μας το δώσει, τζάμπα».
* Αρνήθηκε τον τίτλο του «φαβορί» «όχι γιατί είναι υποχρέωση μου, ως κόουτς αυτής της ομάδας, αλλά γιατί μπορώ να σας πω πολλές άλλες ομάδες που έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς». Όπως; «Τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Ιταλία , τη Ρωσία». Και τι μπορεί να κάνει τη διαφορά; «Η δυνατότητα που θα επιδείξουμε στο να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο, τις όποιες δυσκολίες εμφανιστούν».
sport24.gr