Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Γιάννης Αντωνίου: "Η μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μου"

Για την εμπειρία της ζωής του με την προετοιμασία του στην Αργεντινή μίλησε στα “Ευρυτανικά Νέα” ο 18χρονος Ευρυτάνας Πρωταθλητής Ελλάδος Γιάννης Αντωνίου.
ANTONHOU-G
Ο Αντωνίου επέστρεψε πριν λίγες ημέρες στο Καρπενήσι, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του στη μακρινή Αργεντινή, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τα όσα βιώσε εκεί. Ο άξιος εκπρόσωπος της Ευρυτανίας και φυσικά όλης της Ελλάδας είχε μεταβεί στο Ushuaia (ARG) έχει μεταβεί, προκειμένου να συμμετάσχει σε προπονητικό camp της FIS από τις 12 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου, την οργάνωση του οποίου την έχουν αναλάβει οι ομοσπονδίες της Αργεντινής και της Χιλής.
ANTONHOU-G-1
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης στα “Ευρυτανικά Νέα”
«Ήταν μια αποστολή, που λίγο-πολύ πρόεκυψε την τελευταία στιγμή. Ήμουν πολύ τυχερός που έγινε στη μέση του καλοκαιριού, γιατί χρειαζόμουν κάποιες μέρες πάνω στα σκι, ώστε να ξαναβρώ την αίσθηση. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα πήγαινα τόσο μακριά, σε ένα τελείως διαφορετικό μέρος. Γιατί, πέρα απο το ότι πήγα για σκι, ήταν και μια εμπειρία ζωής να ταξιδέψεις στην άκρη του κόσμου. Από τις πρώτες κιόλας μέρες εκεί οι άνθρωποι ήταν πολύ ζεστοί και φιλόξενοι μαζί μου, ενώ και το χιονοδρομικό κέντρο ήταν αρκετά καλό, παρόλο που δεν είχαμε πολύ χιόνι. Στη συνέχεια βέβαια άρχισε να χιονίζει περισσότερο, βιώνοντας έναν καθαρά χειμωνιάτικο καιρό. Η προπόνηση ηταν αρκετά καλή, αν και είχαμε συνηθίσει σε πιο σκληρή προπόνηση στο ευρωπαϊκό αντίστοιχο camp. Τελικά, όμως, δεν είχαμε πρόβλημα με αυτό, γιατί ήμασταν 3-4 άτομα που κάναμε έξτρα δουλειά μόνοι μας. Με την πάροδο των ημερών γνώρισα καινούριους φίλους και ξαναβρήκα συναθλητές που δεν είχα δει για μεγάλο διάστημα.
Τελικά, ηταν μια μεγάλη και μοναδική εμπειρία για εμένα που ελπίζω να αναβιώσω κάποια στιγμή στο μέλλον».