Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αργύρης Πεδουλάκης:«Ο Παναθηναϊκός πάντα διεκδικεί όλους τους τίτλους»

Με αρκετά φιλική διάθεση, προσιτός και φιλόξενος ο Αργύρης Πεδουλάκης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα”. Ο 49χρονος τεχνικός, που πέτυχε το νταμπλ την πρώτη του χρονιά στον πάγκο του Παναθηναϊκού, μίλησε με τα καλύτερα για το Καρπενήσι, αλλά και το πως κυλάει η προετοιμασία της ομάδας. Πρώτη προτεραιότητα, όπως τονίζει ο ίδιος, είναι να γίνουν οι “πράσινοι” σύνολο, επισημαίνοντας πως στόχος είναι όλοι οι τίτλοι που μπορεί να διεκδικήσει η ομάδα. Ο Πεδουλάκης διευκρινίζει πως η ομάδα του έχει ξεχάσει ήδη την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος επί του Ολυμπιακού και κοιτάζει μόνο μπροστά, ενώ ζήτησε τη στήριξη του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας Αντρέα Τρινκέρι, θεωρώντας πως η επίσημη αγαπημένη έχει τη δυναμική να φτάσει μέχρι το βάθρο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας.
PEDOULARG

Κύριε Πεδουλάκη σας καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα”. Για μια ακόμα φορά Καρπενήσι…
Έρχομαι πάρα πολλά στο Καρπενήσι (ίσως και ο πρώτος από το χώρο της Α1 του μπάσκετ) και αυτό γίνεται για διάφορους λόγους: πληρεί τις προϋποθέσεις για υψηλού επιπέδου προετοιμασία, η μορφολογία της περιοχής, αλλά και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές και βεβαίως επειδή είναι στη χώρα μας, που χρειάζεται ενίσχυση με κάθε τρόπο. 
 
Η προετοιμασία, με δεδομένες τις ελλείψεις παιχτών λόγω της Εθνικής ομάδας, κυλάει ομαλά μέχρι στιγμής;
Όλα τα παιδιά δείχνουν διάθεση και όπως είπαμε στην Αθήνα, πρώτος στόχος μας είναι να γίνουμε ομάδα… σύνολο! Όσοι είναι εδώ είναι καλά άτομα και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να αφομιώσουν τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού και πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο.
 
Πριν ένα χρόνο, η ομάδα άλλαξε ριζικά το ρόστερ της κατά 10/12. Φέτος όμως έγιναν λίγες και προσεγμένες κινήσεις….
Είναι λογικό αυτό, γιατί πέρσι ξεκινήσαμε από το “μηδέν”, ενώ φέτος κρατήσαμε το βασικό μας κορμό. Πήραμε παιδιά, εμπλουτίζοντας το ελληνικό στοιχείο, αλλά και παίχτες που θα δώσουν βάθος στο ρόστερ, γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια και νομίζω πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού.
 
Κερδίσατε τον Ολυμπιακό (Πρωταθλητής Ευρώπης) με 3-0. Τι έγινε στους τελικούς του Πρωταθλήματος;
Για εμάς αυτά έχουν τελειώσει. Είναι last year…!! Ξεχνάμε τι έγινε, δε μας νοιάζει και πλέον κοιτάμε μόνο μπροστά. Το πίσω τελειώσε εδώ και αρκετό καιρό…
PEDOULAKISSS-13 
Η ομάδα φέτος που κοιτάζει; Ποιοι είναι οι στόχοι της;
Αρέσει στον Έλληνα να κοιτάζει και να φτάνει μακριά, όμως το μεγάλο ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα. 
Πρώτα από όλα εμείς θέλουμε να γίνουμε ομάδα και στη συνέχεια να είμαστε σε κάθε αγώνα ανταγωνιστικοί.  Ο Παναθηναϊκός -εκ φύσεως- είναι μια ομάδα που διεκδικεί τα πάντα και θα προσπαθήσουμε να διατηρηθούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο.
 
Ποια στοιχεία θέλετε να περάσετε (ή εχετε περάσει και θέλετε να δουλέψετε περισσότερο), ώστε να φτάσει η ομάδα στο σημείο που εσείς επιθυμείτε;
Το βασικότερο και πρώτο στοιχείο είναι να σκεφτόμαστε σαν ένας, καθώς η ψυχοπνευματική προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Το δεύτερο είναι να κρατήσουμε το αμυντικό μας κομμάτι και να μυήσουμε τα νέα παιδιά σε αυτό, όμως πρέπει να βελτιωθούμε αισθητά στον επιθετικό τομέα, στον οποίο πέρσι για διάφερους λόγους δεν ήμασταν όσο καλοί έπρεπε.
 
Αν και το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, θα ήθελα μια αναφορά για ορισμένους παίχτες, όπως πχ ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που είναι ο αρχηγός και ηγέτης της ομάδας.
Δε θα ήθελα να μιλήσω ξεχωριστά για κανέναν, αλλά ούτε ο ίδιος δεν το θέλει. Ο Παναθηναϊκός λειτουργεί και συμπεριφέρεται σαν ένας.
 
Σημαντική διάκριση για εσάς ήταν η βράβευσή σας ως κορυφαίος προπονητής δυο χρονιές. Ποιες άλλες στιγμές θεωρείτε σπουδαίες για εσάς;
Όταν είσαι σε μια ομάδα η οποία πετυχαίνει τους στόχους είναι σημαντική στιγμή. Στον Παναθηναϊκό είναι διαφορετικά, καθώς έχεις μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα η δουλειά σου και οι όποιες διακρίσεις ακολουθήσουν.
PEDOULAKIS 
Ένα σχόλιο για την στήριξη που τυγχάνει η ομάδα από τη Διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Ο Πρόεδρος λειτουργεί με την καρδιά του, καθώς έχει μεγαλώσει κοντά στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια και ηγείται από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία βγάζει τέτοιο πάθος, που κάνει την ομάδα αχόρταγη!!
 
Η Εθνική Ελλάδος, η οποία ακριβώς ένα χρόνο πριν είχε υποστεί αποκλεισμό-σοκ από την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, σε λίγες ημέρες ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος...
Η Εθνική διατηρείται για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο, καθώς διαθέτει μεγάλες προσωπικότητες και παιδιά που κερδίζουν τίτλους σε συλλογικό, αλλά και εθνικό επίπεδο. Είμαστε ένα από τα φαβορί για τα μετάλλια και θεωρώ πως όπως έχει διαμορφωθεί το υπάρχον σύστημα της διοργάνωσης, κομβικό παιχνίδι θα είναι ο προημιτελικός.
 
Είναι μειονέκτημα για την Εθνική, που έχει προπονητή έναν νέο άνθρωπο, σχετικά άπειρο σε υψηλό επίπεδο;
Όχι…! Θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος, όπως και οι παίχτες έτσι και ο προπονητής, έχει και τα σκαμπανεβάσματά του. Μπορώ να σας αντιστρέψω αυτή την άποψη και να σας πω ότι έχει φιλοδοξίες και κίνητρο… Είναι ένας προπονητής που εκπροσωπεί τη χώρα μας και πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι.Η λέξη “ξένος” στη μοναδική γλώσσα που έχει θετική έννοια είναι η ελληνική, παρόλο που το ξεχνάμε πολλές φορές. 
Οι γιαγιάδες μας δεν είχαν να φάνε, αλλά όταν είχαν ξένο (καλέσμένο) στο σπίτι, σφάζαν το κοτόπουλο για να τον περιποιηθούν…!!
 
Γυρίζοντας στον Παναθηναϊκό, ποιο είναι το πρόγραμμα της ομάδας μετά την αναχώρησή της από το Καρπενήσι;
Θα γυρίσουμε στην Αθήνα για να κάνουμε ορισμένες προπονήσεις αν και υπάρχει πρόβλημα με την απουσία επτά (7) παιχτών. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά…. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μαθαίνει να ζει με όποια δυσκολία έχει μπροστά του και να την ξεπερνά, είτε είναι μέσα στο παιχνίδιμ είτε πριν είτε μετά. 
Μετά θα ταξιδέψουμε στην Κίνα για παιχνίδια, ακολούθως θα συμμετάσχουμε σε τουρνουά της Ρωσίας, θα δώσουμε ένα φιλικό πριν αναχωρήσει η ομάδα για το εξωτερικό και στη συνέχεια επιστρέφοντας στην Ελλάδα σε τουρνουά στο Ρέθυμνο.Υπολογίζουμε πως θα έχουμε όλους τους παίχτες στη διάθεσή μας τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, πριν αρχίσουν οι εθνικές και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπου πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
 
Κύριε Πεδουλάκη, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Πως θα κλείσουμε;
Υγεία σε όλους!! Σας ευχαριστώ και εγώ.

Αργύρης Πεδουλάκης
Ο Αργύρης Πεδουλάκης γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1964 και  αγωνίστηκε ως σούτινγκ γκαρντ σε Περιστέρι και Παναθηναϊκό.
PEDOULARG-1 
Ο παίκτης Πεδουλάκης
Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε το 1977 από τον Γ.Σ. Περιστερίου και το 1986 πήγε στον Παναθηναϊκό, αποτελώντας την πρώτη παραχώρηση παίκτη για τον Γ.Σ.Π. Στο Περιστέρι επέστρεψε το 1993, τερματίζοντας στην 5η θέση στο πρωτάθλημα, εξασφάλισε παράλληλα την έξοδό της στο Κύπελλο Κόρατς.Η θητεία του ως παίκτης ολοκληρώθηκε το 1995 σε ηλικία 31 ετών.
* Με την Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε συνολικά σε 17 αγώνες και σημείωσε 22 πόντους. Συμμετείχε μάλιστα στο Μουντομπάσκετ του 1986 στην Ισπανία (10η θέση). 
 
Ο Πεδουλάκης προπονητής
Άρχισε την προπονητική του καριέρα στην Άμιλλα Περιστερίου και το 1995 ανέλαβε συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα στο Περιστέρι μέχρι το 1997, οπότε και αντικατέστησε τον Σέρβο τεχνικό στην τεχνική ηγεσία (1997-2004). Με το Περιστέρι συμμετείχε τρεις σεζόν στην Ευρωλίγκα, όμως τα τεράστια οικονομικά προβλήματα -που οδήγησαν μάλιστα στην πτώχευση της ΚΑΕ- οδήγησαν τον Πεδουλάκη εκτός ομάδας. 
Επόμενος σταθμός του ήταν ο Μακεδονικός, με τον οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό του Uleb Cup (2005), όπου ηττήθηκε από τη Λιέτουβος Ρίτας (78-74).
Ακολούθησαν ο Πανελλήνιος,  το Ρέθυμνο  ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και το Περιστέρι, ενώ από τις 2 2 Ιουλίου 2012 μέχρι και σήμερα είναι προπονητής του Παναθηναϊκού, κατακτώντας στην πρώτη του χρονιά το νταμπλ στη Ελλάδα!  
* Έχει αναδειχθεί δύο χρονιές, το 2001 και το 2003, κορυφαίος Έλληνας προπονητής (ΕΣΑΚΕ).