Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Επιστροφή στα θρανία για 1785 Ευρυτανόπουλα. Δείτε φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι για την εφετινή σχολική χρονιά χτύπησε στα σχολεία της Ευρυτανίας, σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013.

agiasmos2013-0

Εικόνα από τον αγιασμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, όπου βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Χρ. Γενιτσαρόπουλος

Μια σχολική χρονιά που θα βρει στα θρανία των σχολείων της Ευρυτανίας, από το Νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη του Λυκείου, συνολικά 1785 μαθητές και μαθήτριες(69 λιγότεροι από πέρυσι).

Εξ αυτών, οι 955 ανήκουν στην Α/θμια (δημοτικά & νηπιαγωγεία) και οι υπόλοιποι 830 στη Β/θμια Εκπαίδευση (γυμνάσια, λύκεια)· σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, 70 μαθητές λιγότεροι θα φοιτήσουν φέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στα ίδια επίπεδα κινείται ο αριθμός των παιδιών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Ωστόσο, σε κλίμα αβεβαιότητας παραμένουν γονείς και μαθητές εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει οι καθηγητές για…

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

agiasmos2013-1

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ Νικολάου ο αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου

agiasmos2013-3

 

agiasmos2013-2

Για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε κοινός αγιασμός των 1ου Γυμνασίου-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ στο αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου. Στους αγιασμούς έδωσαν το παρών ο αντιπεριφρειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς, οι αντιδήμαρχοι Χ. ΓεννιτσαρόπουλοςΚ. Λάππας και Νίκος Σουλιώτης, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευάγγ. Καρφής.

agiasmos-2o-gymnasio-2013

agiasmos-2o-gymnasio-2013-1

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία