Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Οι Ευρυτάνες… πήραν τα βουνά. Τέσσερις (4) ευρυτανικές συμμετοχές στον Μαραθώνιο της Οίτης

του Γιώργου Ζαλοκώστα

Ευρυτανικό «χρώμα» είχε ο Μαραθώνιος της Οίτης (Hercules Mountain Marathon) που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, για έβδομη συνεχή χρονιά (ξεκίνησε το 2007), με διοργανωτή τη ΜΚΟ «Όρος Οίτη» και την αρωγή του δήμου Λαμίας.

eleytheriou-agonas-oiti

Ο Δημήτρης Ελευθερίου κατά τη διάρκεια του αγώνα των 43χλμ (Φωτό: actionphotos.gr)


Όπως και πέρυσι, εκτός από τον μαραθώνιο έγινε και ο Ημιμαραθώνιος "Ελλέβορος" (16,2χλμ) καθώς και ο αγώνας με την ονομασία "Μονοπάτι Φαρμακίδων" (6,5χλμ).

Συνολικά 295 αθλητές, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, έτρεξαν στους αγώνες.

8ος ο Ελευθερίου - Οι ευρυτανικές συμμετοχές

Στον απαιτητικό μαραθώνιο των 43 χιλιομέτρων πήρε μέρος και ο 27χρονος Δημήτρης Ελευθερίου· είναι μάλιστα ο δεύτερος ορεινός μαραθώνιος που αγωνίζεται μέσα σε λίγους μήνες, μετά τον Όλυμπο τον περασμένο Ιούνιο.

Με τη διαδρομή να αποτελείται σε ποσοστό 80% από μονοπάτια, οι δρομείς διέσχισαν ελατοδάση, τις πετρώδεις πλαγιές και επιβλητικές κορφές της Οίτης, αγναντεύοντας τα γειτονικά μεγαλόπρεπα βουνά, τη Γκιώνα, το Βελούχι, τα Άγραφα, τα Βαρδούσια και τον Παρνασσό.

Ύστερα από 5 ώρες, 49 λεπτά και 24’’, ο Ελευθερίου περνούσε την γραμμή του τερματισμού, στην 8η θέση μεταξύ των 126 αθλητών που συμμετείχαν, επιτυχία αναμφίβολα σημαντική εάν αναλογιστεί κανείς το υψηλό επίπεδο των δρομέων (χαρακτηριστικό είναι ότι νικητής αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας και παγκοσμιονίκης Δημήτρης Θεοδωρακάκος).

Επόμενος στόχος για τον 27χρονο, όπως δηλώνει στα «Ευρυτανικά Νέα», ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, στις 10 Νοέμβρη.

Ευρυτανική εκπροσώπηση, όμως, είχαμε και στον ημιμαραθώνιο των 16,2χλμ, όπου συμμετείχαν συνολικά 117 αθλητές.

Ο 24χρονος Ανέστης Τσιώνης τερμάτισε 31ος (με χρόνο 2:20:35), με τον Νίκο Λιάπη να βρίσκεται λίγο πιο κάτω, στην 39η θέση με επίδοση 2:25:32.

Τέλος, στο "Μονοπάτι Φαρμακίδων", στον αγώνα των 6,5χλμ, πήρε μέρος και η Φωτεινή Κολόκα, τερματίζοντας στη 16η θέση μεταξύ 52 δρομέων, με χρόνο 59:04:84.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επίδοση έφερε την 17χρονη στην 1η θέση στην κατηγορία των γυναικών (έτρεξαν συνολικά 17 γυναίκες), αποτέλεσμα που αποτελεί σίγουρα παρακαταθήκη και οδηγό για τους επόμενους αγώνες αντοχής της μαθήτριας από το Καρπενήσι.

agonas-oiti-symmetoxes

Από αριστερά: Φωτεινή Κολόκα, Ανέστης Τσιώνης και Δημήτρης Ελευθερίου

liapis-agonas-oiti

Ο Νίκος Λιάπης στον τερματισμό

eleytheriou-dimitris-2

Ο Δημήτρης Ελευθερίου 8ος στον Μαραθώνιο

koloka-fotini-oiti

 

               Αναμνηστικά δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες· εδώ, η Φωτεινή Κολόκα