Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Από τα χέρια του Γιάννη Αντωνίου ξεκίνησε χθες το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον 18χρονο Ευρυτάνα Γιάννη Αντωνίου ξεκίνησε χθες, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η πορεία της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014 στη Ρωσία.

Σήμερα (Δευτέρα 30/9) το απόγευμα, η Φλόγα θα φθάσει στο Καρπενήσι, όπου και θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής. Εδώ μάλιστα θα διανυκτετεύσει απόψε. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας ΕΔΩ.

antoniou-floga-olympia1

O Θεός του ήλιου, ο Απόλλωνας, για μία ακόμη φορά έστειλε γενναιόδωρα τις ακτίνες του για ν’ ανάψει στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας η Φλόγα των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014».

Την Τελετή Αφής που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές που εκμεταλλεύτηκαν τον ηλιόλουστο καιρό και παρακολούθησαν τη γέννηση του ιερού Φωτός στα χέρια της Πρωθιέρειας Ινούς Μενεγάκη, ενώ με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, στο πρώτο του Ολυμπιακό ταξίδι μετά την εκλογή του στο ύπατο Ολυμπιακό αξίωμα.

Από τα χέρια της Πρωθιέρειας η Φλόγα μεταλαμπαδεύτηκε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Ευρυτάνα πρωταθλητή της χιονοδρομίας Γιάννη Αντωνίου, μαζί με ένα κλαδί ελιάς, το έπαθλο των νικητών στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γιάννης Αντωνίου έτρεξε μέχρι το Άλσος του Pierre De Coubertin και αφού προσκύνησε στη Στήλη του, παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον Ρώσο αθλητή του Χόκεϊ  Αλεξάντερ Μικαϊλοβιτς Οβεκιν, ξεκινώντας έτσι το μεγάλο ταξίδι για το Σότσι.

Στιγμές αναμφίβολα ύψιστης τιμής για τον 18χρονο χιονοδρόμο, αθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου (έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες), αλλά και μοναδικής υπερηφάνειας για την οικογένειά του που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειές του.

antoniou-giannis-olympia-floga2

Η Τελετή ξεκίνησε με δεκάδες μαθητές σχολείων της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πελόπιου να σχηματίζουν τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους ενώ στη συνέχεια η χορωδία του ΟΤΕ τραγούδησε τον Ολυμπιακό, τον Ρωσικό και τον εθνικό μας ύμνο. Μετά το άναμμα της Φλόγας στο Ναό της ‘Ηρας, ακολούθησε στο Αρχαίο Στάδιο το χορευτικό με τις Ιέρειες που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην Τελετή Αφής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ενώ την παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, τα μέλη της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, Βιτάλι Σμιρνόφ, Αλεξάντερ Ζούκοφ, Σαμίλ Τάρπισεφ, Άλεξ Γκίλαντι. (με στοιχεία από hoc.gr).

antoniou-floga-olympiaaa

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ (ΜΕΤΑ ΤΟ 1.44 Ο Γ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=VtlJCKKDaGA{/youtube}