Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Κόντρα με μηνύσεις μεταξύ Σταμάτη και Σπυρόπουλου

stamaths

Σε μηνύσεις και αλληλοκατηγορίες κατέληξε η κόντρα του Διαιτητή Συνδέσμου Φθιώτιδας και ΕΠΣ Ευρυτανίας και Χρήστου Σταμάτη (φώτο 1) και του Αρχιδιαιτητή Φθιώτιδας Γιάννη Σπυρόπουλου (φώτο 2).

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τον Ιανουάριο (αρ. φύλ. 480/ 25-1-2012) ο Χρήστος Σταμάτης (διαιτητής ΕΠΣ Ευρυτανίας) απέστειλε επιστολή προς τα ποδοσφαιρικά Σωματεία ΕΠΣ Φθιώτιδας με την ευχαριστεί αρχικά «τα Σωματεία της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας και το Φθιωτικό Ποδόσφαιρο που με ανέδειξαν στο χώρο της διαιτησίας», ενώ στη συνέχεια με δόση πικρίας τονίζει πως  «λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας και ηθικών αξιών με ανάγκασαν, στη δύση της καριέρας μου, να μετακινηθώ στο πρωτάθλημα και στους αγνούς ανθρώπους της Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας…». 
spyropoulosgiannis1Αιτία όλων είναι μια λογομαχία κόντρα του αξιόλογου ρέφερι με τον Αρχιδιαιτητή Φθιώτιδας, Γιάννη Σπυρόπουλο, που εξελίχθηκε σε κόντρα και τους οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες με εκατέρωθεν μηνύσεις!! Ο κ. Σπυρόπουλος κατέθεσε μήνυση εναντίον του διαιτητή για εξύβριση, ενώ ο Σταμάτης επειδή (όπως αναφέρει ο ίδιος) ο αρχιδιαιτητής του ζήτησε να πληρώσει 70 ευρώ, για να κάνει δεκτή την αίτηση του, για να σφυρίζει παιχνίδια στο τοπικό της Φθιώτιδας.
 
Ασφαλιστικά μέτρα ο Σταμάτης
"Στη συνέχεια ο κ. Σταμάτης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της διοίκησης επειδή ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Φθιώτιδας τον διέγραψε με προσωπική απόφαση, χωρίς να θέσει το θέμα στη Γενική Συνέλευση!! Το δικαστήριο ουσιαστικά δεν πήρε ΚΑΜΙΑ απόφαση, διευκρινίζοντας πως για το θέμα αρμόδιο είναι το συμβούλιο των Διαιτητών.
Ο Σταμάτης αποκάλυψε στα ‘‘Ευρυτανικά Νέα’’ πως ήθελε να είναι υποψήφιος στις εκλογές, όμως ο Σπυρόπουλος «έτρεξε» να τον διαγράψει για να μην έχει αυτό το δικαίωμα!!
Μετά από αυτή την… απόφαση του δικαστηρίου το Διοικητικό Συμβούλιο των Διαιτητών με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζοντας πως «αισθάνεται δικαιωμένο για τις επιλογές του και ευχαριστεί τα μέλη του για την εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλλουν». Ο αξιόλογος διαιτητής απάντησε άμεσα δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «…η απόφασή της αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Επομένως κανένας δεν μπορεί να θριαμβολογεί πριν την έκδοση της απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο…. μηδένα προ του τέλους μακάριζε».
Πλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο Συνδέσμου Διαιτητών πρέπει να αποφασίσει: α) ότι για να ισχύει η διαγραφή του κ. Σταμάτη πρέπει να πάρει την οριστική απόφαση η Γ.Σ. ή β) απλά να αποφασίσει να τον επαναφέρει στις τάξεις της. 
Πάντως, ο κ. Σπυρόπουλος  δεσμεύτηκε ότι θα «πάρει πίσω» τη διαγραφή αν υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, γεγονός που θα σημάνει και την απόσυρση των εκατέρωθεν μηνύσεων.