Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Συνολικά 10.000 θέσεις για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα

Μέχρι και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη διεκδίκηση των 4.890 προφερόμενων θέσεων για Προπτυχιακές Σπουδές και 5.110 για Μεταπτυχιακές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015.

anoikto-panepistimio1

Συνολικά «άνοιξαν» δηλαδή 10.000 θέσεις για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Όπως σημειώνεται, οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα www.eap.gr. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση.

Να σημειωθεί ότι δεδομένου ότι ο αριθμός των παρεχόμενων θέσεων για φοιτητές είναι συνήθως μικρότερος από τον αριθμό των ενδιαφερομένων να σπουδάσουν, γίνεται, εάν χρειάζεται, ηλεκτρονική κλήρωση των υποψήφιων φοιτητών με την παρουσία εισαγγελικής αρχής για την εξασφάλιση του αδιάβλητου. Ετσι, η δημόσια και ανοικτή προς το κοινό ηλεκτρονική κλήρωση των υποψηφίων φοιτητών του ΕΑΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.

 Μαθήματα και κόστος

Στα προπτυχιακά προγράμματα οι παρεχόμενες θέσεις αφορούν τους κλάδους των Φυσικών Επιστημών, της Πληροφορικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Σπουδές στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και την Ισπανική Γλώσσα.

Αντιστοίχως, στα μεταπτυχιακά προγράμματα οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των Σχολών Ανθρωπιστικών Σπουδών (μεταπτυχιακή ειδίκευση καθηγητών αγγλικής, γερμανικής και γαλλικής γλώσσας, εκπαίδευση ενηλίκων κ.α), Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (μαθηματικά, προστασία περιβάλλοντος, έργων υποδομής κ.α), Κοινωνικών Επιστημών (Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ, Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Τουρισμού κ.α) και Εφαρμοσμένων Τεχνών (γραφικές τέχνες, πολυμέσα κ.α).

Για τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές επιβαρύνονται με την καταβολή οικονομικής συμμετοχής.

Πιο συγκεκριμένα, από το νέο ακαδημαϊκό έτος όλοι οι φοιτητές του Ε.Α.Π. (πρωτοετείς και επανεγγραφόμενοι) καταβάλλουν 550 ευρώ για κάθε Θεματική Ενότητα και για διάρκεια σπουδών 6 έτη.

Όσον αφορά στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 700 ευρώ για κάθε θεματική ενότητα και για διάρκεια σπουδών 4 έτη.