Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Δυο χάλκινα μετάλλια για τον Αντωνίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Ιταλίας

antoniou rocaraso

Δυο χάλκινα μετάλλια, σε διάστημα δύο ημερών, κατέκτησε ο Γιάννης Αντωνίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που γίνεται στο Ροκαράσο της Ιταλίας.

Ο Ευρυτάνας αθλητής, μετά την 6η θέση που πήρε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στο Σούπερ γιγαντιαίο σλάλομ (SG), τέσσερις ημέρες μετά και συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Μαρτίου, κατέλαβε -στην κατηγορίας Junior 1 (γεννηθέντες 1995-96)- την τρίτη θέση με χρόνο 2:57.42 και 105,72 βαθμούς ποινής. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ολλανδός Valentin Van Der Avoort με χρόνο 2:54:87 και την δεύτερη ο -Έλληνας στην καταγωγή- Μαξ Βαλκαρέτζι με χρόνο 2:56:87, μόλις 55 εκατοστά μπροστά από τον Αντωνίου.

Ο Αντωνίου επανέλαβε την επιτυχία του δυο ημέρες αργότερα, καθώς την περασμένη Παρασκευή 9 Μαρτίου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του Σλάλομ (Sl) με χρόνο 1:55:86 και 113,90 βαθμούς ποινής. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Ούγγρος Marton Kekesi (1:54:28), ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Μάξι Βαλκαρέτζι (1:55:82), μόλις 4 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Γιάννη Αντωνίου.
Τους αγώνες παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και ο Alberto Toba, παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης τη δεκαετία του ‘80, ο οποίος και συνεχάρη τους αθλητές για τις διακρίσεις τους. 
Στο πλευρό του Γιάννη ήταν και οι γονείς του, οι οποίοι παρακολούθησαν την προσπάθειά του την Τετάρτη 7 Μαρτίου. Παρέμειναν στην Ιταλία τέσσερις (4) ημέρες και ένιωσαν υπερήφανοι με τις αποδόσεις και το τελικό αποτέλεσμα του γιού τους. 

antoniou rocaraso-1
 
Ο Αντωνίου συμμετείχε στη μεγαλύτερη διάκριση μέχρι σήμερα στην καριέρα του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και έδειξε ότι μπορεί να σταθεί, αλλά κυρίως να διακριθεί ακόμα και σε αυτό το υψηλότατο επίπεδο. Οι απαιτήσεις και οι ανάγκες των αγώνων αποτέλεσαν «μικρό» εμπόδιο για τον Ευρυτάνα σκιέρ, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο, δικαιώνοντας τους κόπους του.
Η προσπάθεια και η σκληρή προπόνηση απέδωσαν τελικά καρπούς και για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο νεαρό Γιάννη, που αποτελεί την καλύτερη «διαφήμιση» της Ευρυτανίας στο εξωτερικό.

antoniou-rocaraso-2
Στο μέσο της αποκλειστικής φωτογραφίας των Ευρυτανικών Νέων, ο μύθος της χιονοδρομίας Alberto Toba

antoniou rocaraso-3