Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Από το λάδι στο σαπούνι. Με επιτυχία το σεμινάριο σαπωνοποιίας που διοργάνωσε στην Παλιά Βίνιανη ο δήμος Αγράφων [φωτο]

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι πήραν μέρος στο Σεμινάριο Σαπωνοποιίας που διοργάνωσε ο δήμος Αγράφων την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, στο Ιστορικό Μουσείο της Παλαιάς Βίνιανης.

sapouni-biniani1

Το επιμορφωτικό, βιωματικό σεμινάριο ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, με την εισηγήτρια κα Σούκη Βούλα, αφού αναφέρθηκε αρχικά στο θεωρητικό κομμάτι, να προχωρά στην πρακτική της παρασκευής σαπουνιών με δύο βασικές μεθόδους (θερμή και ψυχρή).

Το κοινό (κατά κύριο λόγο από τα γύρω χωριά, αλλά και το Καρπενήσι) έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρασκευή ενός τόσο χρηστικού και καθημερινού αντικειμένου στο σπίτι, όπως είναι το σαπούνι, θέτοντας στην εισηγήτρια ερωτήσεις σχετικές με τα διάφορα στάδια παρασκευής του χειροποίητου σαπουνιού, τα υλικά, τις δοσολογίες κ.α.

Η δράση διήρκησε σχεδόν πέντε (5) ώρες, ενώ όπως αναφέρει  στη σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος, «…λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα υπάρξει και νέο σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού το επόμενο διάστημα».

Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

sapouni-biniani2