Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Για περιφερειάρχης ο Κώστας Μπακογιάννης - Πρώτος στις δημοσκοπήσεις - Ο ίδιος τηρεί στάση αναμονής. Δεν το διαψεύδει, ούτε το επιβεβαιώνει

[ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ]

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, που θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, πυροδοτούν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν τον δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο ίδιος τηρεί στάση αναμονής. Δεν επιβεβαιώνει, ούτε όμως και διαψεύδει τις πληροφορίες.

mpakogiannis-kosmos111

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για δήμαρχος Καρπενησίου από τον Προυσό, τόπο καταγωγής του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη.


Δημοσκόπηση για την Στερεά Ελλάδα φέρνει τον δήμαρχο Καρπενησίου πρώτο με 63% στην ερώτηση "Θα ψηφίζατε τον Κώστα Μπακογιάννη για περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας;". Απίστευτα ποσοστά αποδοχής όμως παρουσιάζει στην Ευρυτανία. Στην ερώτηση "θα ψηφίζατε τον Κώστα Μπακογιάννη για δήμαρχο Καρπενησίου", συγκεντρώνει στην λεγόμενη "παράσταση νίκης", ποσοστό... 83%(!).

Η πληροφορίες που θέλουν τον δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2014, επιβεβαιώνονται απόλυτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμοι πολιτικοί παράγοντες, ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, έχουν πλησιάσει τον Κώστα Μπακογιάννη εκθέτοντάς του τις απόψεις τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές παροτρύνοντας τον δήμαρχο Καρπενησίου να θέσει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια.

Ο ίδιος, μέχρι στιγμής δεν απαντά ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Εκείνο που ο ίδιος λέει είναι ότι έχει έργο στον δήμο Καρπενησίου να ολοκληρώσει. "Κοιτώ την δουλειά μου στον δήμο", λέει και δεν απαντά στις ερωτήσεις. 

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές, θέλουν τον δήμαρχο Καρπενησίου να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο τελικά να θέσει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια. Ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως με την κίνησή του αυτή ενισχύει την υπόσχεση που έχει δώσει στους Ευρυτάνες.

"Από την θέση του Περιφερειάρχη θα είναι δύο φορές δήμαρχος Καρπενησίου", απαντούν συνεργάτες του δημάρχου που γνωρίζουν τις πολιτικές κινήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό και υποστηρίζουν την άποψη να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια.

Η υποψηφιότητα Μπακογιάννη -αν τελικά ανακοινωθεί- δεν πρόκειται να στηριχθεί σε κανένα πολιτικό κόμμα, αλλά θα αποτελέσει υπερκομματική και ανεξάρτητη πρόταση που θα στηριχθεί στην σύγκλιση πολιτικών δυνάμεων.

Είναι ωστόσο πιθανό ότι θα σπεύσει να στηρίξει την υποψηφιότητά του η Νέα Δημοκρατία, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν ανακοινώσεις στήριξης τουλάχιστον από άλλα δύο πολιτικά κόμματα.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές στον τύπο, σε όλη την Ελλάδα, ότι ο Κώστας Μπακογιάννης βρίσκεται στο τελικό στάδιο συζητήσεων, συγκροτώντας ήδη το ψηφοδέλτιό του, δεδομένου μάλιστα ότι οι εκλογές αυτές θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα.

Ο ίδιος δεν έχει διαψεύσει ούτε ένα από τα ρεπορτάζ. Τα «Ευρυτανικά Νέα», ήδη από το καλοκαίρι, έχουν αναφερθεί πολλές φορές καταγράφοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις πολιτικές κινήσεις Μπακογιάννη, που δεν έχουν διαψευστεί ποτέ σε τοπικό επίπεδο, ενώ την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του κάποιοι την θεωρούν δεδομένη.

Ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να επαναλαμβάνει ότι "... έχει πολύ δουλειά ακόμη στον δήμο Καρπενησίου να ολοκληρώσει και δεν ακούει τίποτα άλλο", ωστόσο δεν μένει απαθής στο γεγονός ότι αναγνωρίζεται το έργο του στον δήμο Καρπενησίου.

Οι δημοσκοπήσεις

Τα ποσοστά αποδοχής του στην Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τον φέρνουν πρώτο και με μεγάλη διαφορά στις προτιμήσεις του κόσμου και ενισχύουν τις πληροφορίες ότι τελικά θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Μπακογιάννης, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχει στα χέρια του τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για τον ίδιο και ένα εξίσου ισχυρό επιχείρημα όσων τον παροτρύνουν και τον πιέζουν να θέσει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι ο πρώτος και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο "που δεν είναι ο Κλέαρχος Περγαντάς, αλλά ούτε ο Θανάσης Γιαννόπουλος", τονίζουν οι πληροφορίες.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Κώστα Μπακογιάννη να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι η αποδοχή του κόσμου στην ερώτηση "Θα ψηφίζατε τον Κώστα Μπακογιάννη για Περιφερειάρχη" αγγίζουν το 63%.

Ωστόσο, και ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο στις δημοσκοπήσεις, ενώ αμφισβητούμενο είναι το γεγονός αν είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο πολιτικό του βήμα, δεδομένου ότι έχει πολλές φορές δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου στις εκλογές του Μαΐου.

Εξάλλου, οι ίδιες δημοσκοπήσεις, στην ερώτηση "αν θα ψηφίζατε τον Κώστα Μπακογιάννη για δήμαρχο Καρπενησίου", είναι συντριπτικά υπέρ του δημάρχου, με ποσοστό που αγγίζει το απίστευτο 83%. Στο Καρπενήσι είναι αλήθεια ότι δεν έχει αντίπαλο.

Δεν αρκούν οι δημοσκοπήσεις

Ο ίδιος πάντως ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο στις δημοσκοπήσεις οι οποίες στο κάτω-κάτω αποτυπώνουν μια "πρόθεση ψήφου" του κόσμου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που γίνεται η δημοσκοπήσεις.

Δεδομένου μάλιστα ότι την ώρα αυτή δεν υπάρχει -πέραν του κ. Θανάση Γιαννόπουλου- καμία άλλη δεδηλωμένη ισχυρή υποψηφιότητα, ενώ και ο σημερινός Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις προθέσεις του, τις οποίες θα ανακοινώσει αμέσως μετά τις γιορτές, αποτελούν πρόωρη πρόβλεψη για το τι τελικά θα πράξει ο Κώστας Μπακογιάννης.