Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Σήριαλ οι ημιτελικοί των μπαράζ-Σύσκεψη και οι διαιτητές

Σήριαλ κατάντησε ο ορισμός των αγώνων μπαράζ, αφού ανά ημέρα αλλάζει ο τόπος και η ημέρα διεξαγωγής των ημιτελικών του Πρωταθλήματος. Παράλληλα, την συγκέντρωσή τους εν όψει των αναμετρήσεων για την ανάδειξη του Πρωταθλητή πραγματοποίησαν και τα μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

petaroudis-lathuris

Στα “χωράφια” της Ένωσης μπλέκονται οι ομάδες και αυτή την οικειότητα φαίνεται πως εκμεταλλεύονται οι 4  μονομάχοι του Πρωταθλήματος (Άγραφα, Κρέντη, Αίολος, Μυρίκη).  Δεν εξηγείται διαφορετικά να «κανονίζουν» οι παράγοντες το πότε βολεύονται οι σύλλογοι που αντιπροσωπεύουν να παίξουν τους αγώνες μπαράζ. Τρανή και ατράνταχτη απόδειξη είναι πως ακόμα δεν είναι οριστικό πότε θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες.
Ο Αίολος ζήτησε αναβολή του αγώνα επειδή απουσιάζουν οι μικροί του ποδοσφαιριστές σε σχολικές εκδρομές, η Κρέντη το αποδέχτηκε με επίσημη ανακοίνωσή της, που δημοσιεύσαμε σε χθεσινό μας ρεπορτάζ στα evrytanika.gr , όμως η σκανδαλώδης απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Τσατσαράγκου να ορίσει από μόνος του τον αγώνα Αίολος – Κρέντη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της τελευταίας.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΕΠΣ να καλέσει νέο έκτακτο συμβούλιο χθες Τετάρτη το απόγευμα στο οποίο φαίνεται πως οι ομάδες βρήκαν εν τέλει λύση. Το παρόν έδωσαν μόνο τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος Ζελενίτσας Θεόδωρος και Μπομποτσιάρης Μίλτος, ενώ απουσίαζε ο Πρόεδρος Τσατσαράγκος, ο οποίος θυμίζουμε αποφάσισε μόνος του την διεξαγωγή του αγώνα Αίολος-Κρέντ την Κυριακή 1 Απριλίου στις  12:00 πμ!! Μετά από διαβουλεύσεις τα δυο αρμόδια μέλη ενημέρωσαν τη Μυρίκη και τα Άγραφα πως Το παιχνίδι Αίολος-Κρέντη πιθανότατα θα γίνει Σάββατο 31 Μαρτίου (17.00) στο Εθνικό Στάδιο Καρπενησίου, αφού προτεραιότητα έχει η ομάδα του Προφήτη Ηλία, που έχει ως πρώτη της έδρα το Στάδιο. Το Μυρίκη-Άγραφα λογικά θα διεξαχθή την ίδια ημέρα και ώρα στο Αθλητικό Κέντρο, αφού ο Πρόεδρος της ΕΠΣ πήρε τη διαβεβαίωση από τον Αντιδήμαρχο κ. Κλεομένη Λάππα πως παραχωρεί το εν λόγω γήπεδο για τους αγώνες.
Υπενθυμίζουμε πως κανείς δεν είχε «ενοχλήσει» το Δήμο νωρίτερα με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα κομφούζιο, αφού όλοι οι αγώνες είχαν… συνωστιστεί στο Εθνικό Στάδιο. Απλά είχαν υιοθετήσει την αρχική θέση του Δήμου που έλεγε πως το Αθλητικό δεν παραχωρείται μέχρι να βρεθεί στην κατάλληλη κατάσταση, που θα του επιτρέπει να διεξάγει αγώνες ποδοσφαίρου.
Πάντως ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτή η επικοινωνία Πεταρούδη-Λάππα, υπήρχε η λύση να γίνουν και οι δυο αγώνες στο Εθνικό Στάδιο στις 14.00 και 15.00 αντίστοιχα.

Συγκέντρωση διαιτητών
Στο μεταξύ, παράλληλα με αυτή το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε και η συγκέντρωση των διαιτητών του Νομού. Το παρόν έδωσε ο Αρχιδιαιτητής Νίκος Λαθύρης και τα μέλη Δροσίνης Γιώργος, Κολοκώτσιος Λάμπρος, Λάμπρου Βασίλης, Γαλάνης Ηλίας, Στοφόρος Γιώργος, αλλά και οι Σταμάτης Χρήστος και Κακουλίδης Νίκος. Η ηγεσία γνωστοποίησε στα μέλη της πως αυτοί θα σφυρίξουν τους αγώνες των μπαράζ, κάτι που αποτελεί και θέση των ομάδων.
Η συγκέντρωση έγινε την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 19.45 στα γραφεία της Ένωσης
ενώ ολοκληρώθηκε σε γνωστή ταβέρνα της πόλης σε κλίμα σύμπνοιας και σύσφιξης των σχέσεων.
 Ο κ. Λαθύρης τόνισε πως εμείνει ικανοποιημένος από την προσπάθεια των διαιτητών φέτος που ήταν αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή περίοδο, ενώ ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή και διαρκή εγρήγορση στα playoff ώστε να μην είναι οι ίδιοι στο επίκεντρο. Υπογράμμισε την προσωπικότητα και το κύρος που πρέπει να εμπνέει στις ομάδες ο άρχοντας του αγώνα, ώστε να σέβονται οι ομάδες τις αποφάσεις του.
Να αναφέρουμε ότι οι τρεις διαιτητές που τέθηκαν στη διάθεση του Αρχιδιαιτητή ώστε να σφυρίξουν τους αγώνες των μπαράζ είναι οι: Κακουλίδης, Σταμάτης και Κολοκώτσιος.