Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

ev media-logo

Ποδηλατικός μαραθώνιος με «χρώμα» ευρυτανικό στα τέλη Ιουνίου. Οι διαδρομές, τα χωριά και ο αγώνας στο Κρίκελο

Εντυπωσιακές διαδρομές εντός νομού Ευρυτανίας περιλαμβάνει ο 8ήμερος αγώνας «Bike Odyssey» που θα γίνει τον Ιούνιο - Παράλληλος τριήμερος αγώνας με αφετηρία το Κρίκελλο. Χορηγοί επικοινωνίας τα «Ευρυτανικά Νέα» και το www.evrytanika.gr.

bike-odyessy-2014

Αποτελεί, δίχως αμφιβολία, τον δυσκολότερο και πιο απαιτητικό ποδηλατικό αγώνα της Ελλάδας, το «σύγχρονο έπος της ορεινής ποδηλασίας» κατά τους διοργανωτές.

Το «Bike Odyssey» (Ποδηλατική Οδύσσεια) διοργανώνεται εφέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στα βουνά της Πίνδου (το διάστημα 22 με 29 Ιουνίου), με αφετηρία το χωριό Λάιστα Ζαγορίου και τερματισμό την Αμφίκλεια. Για ακόμα μία φορά αναμένεται να χαρίσει συναρπαστικές στιγμές και εντυπωσιακές εικόνες στους συμμετέχοντες, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα διασχίσουν διαδρομές σε εδάφη και χωριά ευρυτανικά.

Στην Ευρυτανία

Πιο ειδικά, αρχικά, το 3ο ετάπ του Bike Odyssey ξεκινάει από την Αργιθέα και καταλήγει στο χωριό των Αγράφων μέσα από μια διαδρομή 56χλμ. Το 4ο στάδιο του αγώνα, το μεγαλύτερο και πιο «σκληρό», διεξάγεται εξολοκλήρου σε ευρυτανικό έδαφος: Με αφετηρία τα Άγραφα, οι αναβάτες θα πρέπει να καλύψουν απόσταση 114 χλμ μέχρι το Κρίκελλο, με μεγάλες κλίσεις και υψομετρικές διαφορές, απότομα ανηφορικά και κατηφορικά τμήματα, ανεβαίνοντας ακόμα και ως τα 1850μ. του Βελουχιού.

Από το Κρίκελλο, μάλιστα, θα γίνει η εκκίνηση ενός ακόμα αγώνα που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα τρία τελευταία ετάπ του 8ήμερου Bike Odyssey. Ο αγώνας θα έχει διάρκεια τριών ημερών και η εκκίνηση θα γίνει στις 27/6. Ο τερματισμός θα γίνει στις 29/6 στην Αμφίκλεια.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 8ήμερο αγώνα 46 αθλητές (23 ομάδες) και ακόμα 32 αναβάτες (16 ομάδες) στον τριήμερο αγώνα που ξεκινά από το Κρίκελλο.

Αποκλειστικοί χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης για την Ευρυτανία είναι τα «Ευρυτανικά Νέα» και το www.evrytanika.gr.