Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Διατηρείται ο άστατος καιρός στην Ευρυτανία. Νεφώσεις και πιθανές παροδικές μπόρες και σήμερα

Τι κι αν βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, στα μέσα Ιουλίου; Ο καιρός στην Ευρυτανία δεν δείχνει… καμία διάθεση να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο. Έτσι, με σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και λίγες βροχές, κύλησε το προηγούμενο διάστημα. Όσοι επιζητούν με αγωνία το καλοκαίρι θα χρειαστεί να κάνουν (τουλάχιστον) για λίγες ακόμα ημέρες υπομονή, καθώς για την τρέχουσα εβδομάδα προβλέπονται βροχές και γενικά άστατος καιρός.

synnefa-xelidona1

Τις προσεχείς ημέρες, στο σύνολο του νομού θα αναπτύσσονται νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα πυκνώνουν και θα δίνουν μπόρες ή και καταιγίδες. Παράλληλα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας δεν θα ξεπερνούν τους 26 – 27 βαθμούς, ενώ θα κάνει ψύχρα νωρίς το πρωί. Δεν θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα οι άνεμοι, που θα πνέουν κυρίως από ΒΑ διευθύνσεις.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με γενικά βελτιωμένο καιρό και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Σήμερα Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ο καιρός θα καταστεί άστατος, καθώς ίσως εκδηλώνονται και πρόσκαιρες μπόρες. Άνεμοι ΒΔ, ο υδράργυρος μέχρι 26 βαθμούς.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και αύριο, Σάββατο 19/7, καθώς δύσκολα θα... γλιτώσαμε από τις μεσημβρινές/απογευματινές μπόρες.

(στη φωτό, η Χελιδόνα)