Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

ev media-logo

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Ευρυτανία. Ανεπίσημη επίσκεψη στη Σχολή του Γένους στα Βραγγιανά - Φιλοξενήθηκε στη Φραγκίστα

Την ευκαιρία να περάσει λίγες ημέρες ξεκούρασης στην αγαπημένη του Φραγκίστα, που επισκέπτεται κάθε χρόνο τα τελευταία 6 χρόνια, είχε και φέτος ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Ελλάδας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Περιόδευσε στα Άγραφα ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης αναχώρησε για την Αθήνα.

ieronimos-nikolaos-braggiana1

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τα τελευταία χρόνια, επισκέπτεται την Ευρυτανία για λίγες ημέρες ξεκούρασης κάθε χρόνο, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα ιερέων, στελεχών της αρχιεπισκοπής που κατάγονται από την Ευρυτανία. Αγαπημένος του τόπος ξεκούρασης είναι η Φραγκίστα όπου και φιλοξενείται σε γνωστό συγκρότημα ενοικιαζομένων    δωματίων στην Ανατολική Φραγκίστα. Ο κ. Ιερώνυμος έφτασε στην Ευρυτανία την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του, επισκέφτηκε, τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 τα Άγραφα, συνοδευόμενος από ιερείς, τον νέο αστυνομικό διευθυντή Ευρυτανίας κ. Γιάννη Κατσαρό και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο. Επισκέφτηκε την παλιά Σχολή Γραμμάτων στα Βραγγιανά Αγράφων, όπως και το μοναστήρι στην Παναγία τη Στάνα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Ιερώνυμος και η ακολουθία του, παρακάθισαν σε γεύμα στο χωριό Άγραφα. Ο κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί στο περιθώριο της επίσκεψής του στα Άγραφα από τον νέο δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή.