Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Σύλληψη ενός αλλοδαπού στο Καρπενήσι - Δεν είχε άδεια παραμονής

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

astynomia-kthrio

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου προχώρησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού ατόμου διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

[...] Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Καρπενησίου και Χαλκίδας, των Α’, Β’ και Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Γ’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Ερέτριας Ευβοίας και Σχηματαρίου Βοιωτίας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

-Δύο (2) αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (840) γραμμαρίων.

-Δύο (2) ημεδαπές στη Χαλκίδα, για κλοπή.

-Επτά (7) ημεδαποί στη Χαλκίδα, για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

-Δύο (2) αλλοδαποί για παραεμπόριο στη Χαλκίδα. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

-Τέσσερις (4) αλλοδαποί (ένας στη Χαλκίδα, ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, ένας στο Καρπενήσι και ένας στα Οινόφυτα Βοιωτίας), διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

-Αλλοδαπός στη Θήβα, για πλαστογραφία.

-Ημεδαπός στην Αμάρυνθο Ευβοίας, για υγειονομική παράβαση.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.