Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

ev media-logo

Σφάλμα
  • JFolder::files: Η διαδρομή δεν οδηγεί σε φάκελο:
Ειδοποίηση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/images2014/podilatikos-athlos-2014

[ΦΩΤΟ] Με αφετηρία τη Σήραγγα Τυμφρηστού. Ο «Ποδηλατικός Άθλος» στα βουνά της Ρούμελης» μέσα από φωτογραφίες

Λίγα λεπτά πριν τις 12 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 22 Αυγούστου, δόθηκε από τη Σήραγγα Τυμφρηστού η εκκίνηση του «2ου Ποδηλατικού Άθλου στα Βουνά της Ρούμελης». Περισσότεροι από 100 ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας βρέθηκαν στη γραμμή της αφετηρίας του αγώνα, μιας διοργάνωσης που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον εθελοντισμό, δεν έχει χαρακτήρα ανταγωνιστικό και προωθεί την ανάδειξη της ποδηλασίας και των εντυπωσιακών φυσικών τοπίων και διαδρομών της Στερεάς Ελλάδας.

1

Στη Σήραγγα Τυμφρηστού, εκτός από τους συμμετέχοντες, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, ο δήμαρχος Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιος, καθώς και ο πρωτεργάτης του Ποδηλατικού Άθλου και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς κ. Γιάννης Κατσίκας. Άνδρες της αστυνομίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων ώστε η εκκίνηση να δοθεί με ασφάλεια.

Συνολικά 220 χιλιόμετρα (κατά βάση σε χωμάτινο έδαφος), από την ανατολική είσοδο του Καρπενησίου μέχρι τους μυθικούς Δελφούς, κλήθηκαν να καλύψουν μέσα σε τέσσερις (4) ημέρες οι ποδηλάτες. Η 1η ημέρα ολοκληρώθηκε στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδας, ύστερα από διαδρομή 57χλμ, ενώ η 2η ημέρα είχε τερματισμό (και διανυκτέρευση) το Νεοχώρι της Υπάτης. Αργά το βράδυ της 3ης ημέρας οι ποδηλάτες έφθασαν στη Μαριολάτα Φωκίδας, όπου και διανυκτέρευσαν σε σκηνές.

Η τελετή λήξης του Άθλου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στον «ομφαλό της Γης», στους μυθικούς Δελφούς, με την απονομή διπλωμάτων/μεταλλίων και το ποδηλατικό ραντεβού να ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά, και πάλι στα ρουμελιώτικα βουνά.

{gallery}podilatikos-athlos-2014:::0:0{/gallery}