Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές

Την περασμένη Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας. Τα μέλη του ΙΣΕ προσήλθαν στην Δημόσια Βασική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου προκειμένου να αναδείξουν Διοικητικό Συμβούλιο (επταμελές), Εξελεγκτική Επιτροπή (τριμελής), έναν εκπρόσωπο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο.

kalpi-ekloges1

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη με την εποπτεία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας παρουσία της εκπροσώπου του αντιπεριφερειάρχη κας Παναγιώτας Ζαχαροπούλου-Ντίνη, καθώς και της Εφορευτικής Επιτροπής που εκλέχθηκε από τη Γ.Σ. των μελών του ΙΣΕ στις 24/9 και αποτελείται από τους: Σοφό Απόστολο (πρόεδρος), Παπακωνσταντίνου Αικατερίνη και Κακαβιά Κων/νο.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 4.00 το απόγευμα μέχρι τις 8.00 το βράδυ και σύμφωνα, πάντα, με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τι «έβγαλε» η κάλπη

Στο μητρώο μελών του ΙΣΕ είναι εγγεγραμμένα 84 μέλη, ταμειακώς τακτοποιημένα τα 44 εξ αυτών. Από τα 44 ψηφοδέλτια, έγκυρα βρέθηκαν τα 42 (ένα λευκό και ένα άκυρο).

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων και βάσει του συστήματος της απλής αναλογικής που προβλέπει ο νόμος, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι: Κρητικός Κωνσταντίνος (έλαβε 34 ψήφους), Αριδα Πανωραία (33), Τέλλης Νικόλαος (30), Πιπιλας Κωνσταντίνος (28), Λακιώτης Παναγιώτης (18), Τσιαμτσούρη Γεωργία (17), Παπανικολάου Νικόλαος (13) και αναπληρωματικό μέλος ο Τσουροπλής Χρήστος (11).

Όσον αφορά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο η κάλπη ανέδειξε εκπροσώπους τους: Μπακόλα Ιωάννη (34 ψήφοι), Καρατσίκη Δημήτριο (25) και Τόλη Γεώργιο (23). Εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αναδείχθηκε ο Αθανασούλιας Βασίλειος (έλαβε 33 ψήφους, ήταν η μοναδική υποψηφιότητα).

Να σημειωθεί δεν προέκυψαν εκπρόσωποι στην Εξελεγκτική Επιτροπή καθώς δεν υποβλήθηκαν υποψηφιότητες.