Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Συλλήψεις για λαθραίο καπνό και βεγγαλικά, στο Καρπενήσι και την περιοχή της Δομνίστας, αντίστοιχα - Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας

Σε δύο (2) συλλήψεις, για κατοχή ποσότητας λαθραίου (αδασμολόγητου) καπνού και πυροτεχνικών ειδών με σκοπό την πώληση, στο Καρπενήσι και την «ευρύτερη περιοχή της Δομνίστας» αντίστοιχα, προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας.

kapnos-sillipsi-karpenisi

Ειδικότερα, στην κατοχή ενός 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από τρία κιλά αδασμολόγητου καπνού ενώ στη δεύτερη περίπτωση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολι.κά δύο βεγγαλικά και 5.482 παιδικά αθύρματα

Οι ανακοινώσεις

Για τον λαθραίο καπνό

"Συνελήφθη, χθες (σ.σ 26-10-2014) το μεσημέρι στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 28χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν επτά (7) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού καθαρού βάρους (3.300) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας Φθιώτιδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.".

…και τα βεγγαλικά

"Συνελήφθη, χθες (σ.σ 23-10-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Δομνίστας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ευρυτανίας, ένας ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος παντοπωλείου, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη κατοχή, με σκοπό την πώληση, πυροτεχνικών ειδών.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου στο ανωτέρω κατάστημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Δύο (2) βεγγαλικά, σε συσκευασίες των (25) βολών έκαστο και

(5.482) παιδικά αθύρματα.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.".