Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Το νέο ασθενοφόρο στα Άγραφα. Συνάντηση Μπαμπαλή με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου

Συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρπενησίου κα Ελένη Τσεκούρα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είχε την περασμένη Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 ο δήμαρχος Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής.

asthenoforo-dwra-opap1

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, τα Αγροτικά Ιατρεία, αλλά και την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη της περιοχής.

Ο κ. Μπαμπαλής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο δήμος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ελλείψεων και κενών σε όλα τα Αγροτικά Ιατρεία (11 κενές θέσεις αγροτικών ιατρών )αλλά και στην εν γένει προβληματική λειτουργία της περίθαλψης των δημοτών.

Από τη μεριά της η κα Τσεκούρα και το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκαν αρχικά για τη διασφάλιση εφημερειακής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας για όλες τις ημέρες του μήνα, ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά του δήμου Αγράφων.

Ακόμη δεσμεύτηκε να παραχωρηθεί στον δυτικό δήμο της Ευρυτανίας το 4x4 ασθενοφόρο που είχε δωρίσει ο ΟΠΑπ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού του δήμου, καθώς η δωρεά ήταν για τα Άγραφα και όχι για το Καρπενήσι, όπου τελικά εγκαταστάθηκε το ασθενοφόρο.

Τέλος, δεσμεύτηκαν για την αποκατάσταση της από ετών παραμέλησης του θέματος σίτισης των εφημερευόντων ιατρών του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας με την άμεση προώθηση των διαδικασιών του σχετικού διαγωνισμού που εκκρεμεί εδώ και 15 μήνες.