Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Στις 25 Ιανουαρίου οι εκλογές - Δεν ανέδειξε ΠτΔ η τρίτη ψηφοφορία - Τι δήλωσαν Σαμαράς & Τσίπρας

Παρά την έκκληση του Πρωθυπουργού και τις ζυμώσεις των τελευταίων 24ώρων δεν υπερψηφίστηκε ο Σταύρος Δήμας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έτσι οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές.

bouli1

Στην τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν λίγο (12.30) , η επιλογή του πρωθυπουργού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους, καθώς ο αριθμός των 168 βουλευτών (της δεύτερης ψηφοφορίας) που ψήφισαν για τον Σταύρο Δήμα ήταν το «ταβάνι», όπως αποδείχθηκε.

Εντός των επόμενων δέκα ημερών η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προκηρύξει εκλογές ενώ στις 14.00 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς, η ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2014. Ο πρωθυπουργός αύριο θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, με προκήρυξη εκλογών. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή και για να αποτραπούν οι εκλογές που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και δεν τις θέλει η πλειοψηφία του λαού. Δυστυχώς μια μειοψηφία 132 βουλευτών, στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη χώρα σε εκλογές», σχολίασε για το αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ελληνική δημοκρατία. Οι Έλληνες βουλευτές απέδειξαν ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να εναρμονιστούν με την εθνική βούληση. Η κυβέρνηση Σαμαρά η οποία επί 2,5 χρόνια λεηλάτησε την περιουσία του ελληνικού λαού αποτελεί παρελθόν, όπως και τα μνημόνια της λιτότητας. Να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.