Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Σε ποια έργα οδοποιίας στην Ευρυτανία θα πάνε τα νέα 10 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της νέας περιφερειακής αρχής, εξασφαλίστηκαν επιπλέον 10.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

erga-dromos-xoma1

Με τη νέα απόφαση, είτε συνεχίζονται απρόσκοπτα έργα, είτε προχωρούν σε επανεκκίνηση των εργασιών τους, είτε ξεκινούν με συγκεκριμένο ορίζοντα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής.

Μεταξύ άλλων σημαντικών έργων που αφορούν στη νέα αύξηση του ορίου των πιστώσεων και την πρόσφατη κατανομή, είναι η κατασκευή της οδού Βαρβαριάδας-Αγράφων και της οδού Χόχλια - Βράχα Κορίτσα στην Ευρυτανία, η κατασκευή της διασταύρωσης Διστόμου - Δαυλείας και της οδού Νεοχωράκι - Τανάγρα στη Βοιωτία, η αποκατάσταση των πρανών του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρίου-Μαναγούλης στον δήμο Ευπαλίου Φωκίδας κ.α.

Ακόμη να αναφέρουμε πως εξασφαλίζεται το σύνολο των αναγκαίων πιστώσεων και για έργα κατεπείγουσας προτεραιότητας που αφορούν σε αποκαταστάσεις ζημιών σε επαρχιακά δίκτυα, σε αντιπλημμυρικές εργασίες σε ρέματα, σε τεχνικά έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων, αλλά και σε μελέτες.

Με τη νέα χρηματοδότηση, το νέο όριο πιστώσεων των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τετραπλασιάστηκε και διαμορφώνεται σε 32.000.000 ευρώ, από 8.000.000 που ήταν μέχρι και σήμερα.

Δήλωση Μπακογιάννη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε:

«Η συνεχής προσπάθεια για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων, είναι για την Περιφερειακή Αρχή αυτονόητη. Η Στερεά Ελλάδα των μεγάλων αναγκών, αλλά και των μεγάλων προκλήσεων έχει μόνο μία επιλογή: να πάει μπροστά.

Εμείς οφείλουμε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προς αυτή την κατεύθυνση. Διεκδικητικά, συντονισμένα και μεθοδικά, υπηρεσίες και Περιφερειακή Αρχή δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να καταστήσουμε τη Στερεά Ελλάδα μία Περιφέρεια πρότυπο που θα λειτουργεί προς όφελος του κάθε πολίτη, διευκολύνοντάς τον, προστατεύοντάς τον και βελτιώνοντας την καθημερινότητά του».