Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

ΚΑΙΡΟΣ. Η βροχή δίνει τη θέση της στο χιόνι σήμερα - Διατηρείται η κακοκαιρία, σε πτώση η θερμοκρασία

Και ενώ η ευρυτανική γη δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τις τεράστιες ποσότητες νερού που έχει δεχθεί, η κακοκαιρία θα διατηρηθεί, έστω και εξασθενημένη, και σήμερα, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου.

xioni-elata-psila

Τα φαινόμενα ωστόσο δεν θα έχουν την ένταση και τη διάρκεια των τελευταίων ημερών· σημαντική παράμετρο αποτελεί βέβαια το γεγονός ότι το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο και σε πολλές περιπτώσεις αδυνατεί να απορροφήσει τους υδάτινους όγκους.

Το νέο στοιχείο σήμερα είναι η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, που θα μετατρέψει τις βροχές σε χιονοπτώσεις, κυρίως πάνω από τα 900 μέτρα. Παροδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί στο Καρπενήσι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα χιόνια θα εναλλάσσονται με τη βροχή. Η θερμοκρασία έχει ήδη σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 5c.

Αύριο (Τρίτη 3/2) τα φαινόμενα (βροχές και χιόνια) θα έχουν πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα, από το βράδυ ωστόσο και κυρίως κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (4/2) ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό από τα δυτικά θα δώσει αρκετές βροχές και χιονοπτώσεις σε μεγαλύτερα υψόμετρα.