Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Να λειτουργήσει ξανά το Δασονομείο Γρανίτσας, ζητούν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτ. Ευρυτανίας

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτικής Ευρυτανίας, στα γραφεία του στη Γρανίτσα. Μεταξύ άλλων, τέθηκε το ζήτημα λειτουργίας του Δασονομείου Γρανίτσας.

kinigetikos-dit-evritania-basilopita

Παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση, τα μέλη του συλλόγου έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους 

Ειδικότερα, τα μέλη του Συλλόγου που παρευρέθησαν στη συνέλευση αναφέρθηκαν στην πρόθεση -όπως προκύπτει- του Δασαρχείου Καρπενησίου να προβεί σε περαιτέρω υποβάθμιση του Δασονομείου Γρανίτσας, που ήδη υπολειτουργούσε και να δημιουργήσει ένα νέο στη Δυτική Φραγκίστα, το οποίο μάλιστα λειτουργεί σε δύο βάρδιες (!) «αλλά δεν εξυπηρετεί επ’ ουδενί το σύνολο των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτικής Ευρυτανίας, καθώς τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στη Γρανίτσα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Άλλωστε ένας από τους λόγους που αυτά (σ.σ. τα γραφεία του Συλλόγου) στεγάστηκαν εδώ και 15 χρόνια στη Γρανίτσα, ήταν ακριβώς λόγω της ύπαρξης του Δασονομείου στο χωριό.

«Σε κάθε περίπτωση, απορία προκάλεσε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και τους κατοίκους της περιοχής, για ποιο λόγο τα προηγούμενα χρόνια και μετά τη συνταξιοδότηση της υπαλλήλου που εργαζόταν στο Δασονομείο Γρανίτσας, το Δασαρχείο Καρπενησίου δεν προέβη σε καμία κίνηση προκειμένου να διατηρήσει ανοιχτό το Δασονομείο. Αντίθετα ακόμα και κατά την Κυνηγετική περίοδο υπολειτουργούσε, αφού υπάλληλος ερχότανε δύο (2) μόλις φορές τον μήνα, δυσχεραίνοντας τρομερά το έργο της έκδοσης αδειών και υποβάλλοντας το Σύλλογο και τα μέλη μας σε πολύ μεγάλα έξοδα και ταλαιπωρία, που σαν αποτέλεσμα είχε να απολέσουμε πολλά από τα μέλη μας, τα οποία προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία που δημιουργούσε η στάση του Δασαρχείου, εξέδιδαν την άδεια σε άλλους Κυνηγετικούς Συλλόγους», τονίζουν σε ψήφισμά τους.

Το ψήφισμα συνεχίζει ως εξής: «Βέβαια, τα προβλήματά μας δεν αφορούν μόνο στη λειτουργία του Δασονομείου Γρανίτσας, το οποίο ενώ λειτουργούσε επί χρόνια ξαφνικά και παρά τη χρησιμότητά του για την περιοχή, υποβαθμίζεται και οδηγείται στο κλείσιμο χωρίς κανενός είδους διαβούλευση και με μόνο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων της Δυτικής Ευρυτανίας και την περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση.

Για τους λόγους αυτούς τα μέλη της Γ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτικής Ευρυτανίας, ζητάμε με το παρών ομόφωνο ψήφισμα από τον Βουλευτή Ευρυτανίας, τον Δήμο Αγράφων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δασαρχείο Καρπενησίου, το Υπουργείο Γεωργίας, αλλά και από κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη επαναλειτουργία του Δασονομείου Γρανίτσας ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου, το οποίο εξυπηρετεί και τους σκοπούς του Σωματείου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της. Τέλος να πούμε ότι η υπερσυγκέντρωση των υπηρεσιών χωρίς κανένα σχέδιο και χρησιμότητα σε καιρούς κρίσης, δεν είναι ούτε ωφέλιμη για τον τόπο, ούτε βοηθά την ήδη επιβαρυμένη οικονομικά κοινωνία της Ευρυτανίας, ενώ στην περίπτωση του Συλλόγου μας, μας δημιουργεί και σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και δυσχεραίνει την παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη μας».