Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ο δήμος Αγράφων τίμησε τον ήρωα Κώστα Βελή στο Κερασοχώρι

Την περασμένη Παρασκευή (8/5) πραγματοποιήθηκε στο Κερασοχώρι η εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 194 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του ‘21 από τον Ευρυτάνα ήρωα Κώστα Βελή, που έγινε στις 10 Μαΐου στο Κεράσοβο.

velis-giorti-kerasoxori1

Από τη δημοτική αρχή των Αγράφων το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος κ. Θύμιος Μιχόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Τάκης και η αντιδήμαρχος Βασιλική Φεγγούλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η περιφερειακή σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, σύσσωμος ο μαθητικός κόσμος της Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου και αρκετοί δημότες. Μετά την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην προτομή του οπλαρχηγού, τον λόγο πήρε ο κ. Μιχόπουλος και εκ μέρους του δημάρχου κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή (βρίσκονταν στη Χαλκιδική για το συνέδριο της ΚΕΔΕ) ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την τιμητική τους παρουσία.

Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Β. Φεγγούλη, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, στο ήθος, στους αγώνες και τον πατριωτισμό του Κώστα Βελή. Λίγο αργότερα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Την τελετή, ο συντονισμός της οποίας έγινε από την τελετάρχη Έλλη Γατή, έκλεισε το χορευτικό τμήμα Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κρέντης με παραδοσιακούς χορούς.