Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Στις 31 Μαΐου τα Κατσαντώνεια, στη γενέτειρά του προεπαναστατικού οπλαρχηγού, τον Μάραθο Αγράφων

Ο δήμος Αγράφων , η Τοπική Κοινότητα Μαράθου και ο Σύλλογος Απανταχού Μαραθιωτών, προσκαλούν το κοινό στις εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2015», στη γενέτειρα του προεπαναστατικού ήρωα των Ελλήνων , Αντώνη Μακρυγιάννη - Κατσαντώνη, στον Μάραθο των Αγράφων, την Κυριακή της Πεντηκοστής, 31 Μαΐου 2015.

katsantwneia-marathos1

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «…τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» διοργανώνονται στον ιστορικό Μάραθο από το 1993, με τη συνεργασία του δήμου Αγράφων, του Συλλόγου Απανταχού Μαραθιωτών και της Τ.Κ Μαράθου, με σκοπό να αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία του Ήρωα και πρόδρομου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, να τιμούν τη μνήμη του καθώς και τη μνήμη των γνωστών και αγνώστων συναγωνιστών του και να προβάλλεται ο τόπος μας και η ιστορία του. Ακόμα, η ημέρα έχει καθιερωθεί σαν ημέρα ετήσιας συνάντησης στα χώματα του τόπου γέννησης των όπου γης Μαραθιωτών και όλων όσων κατάγονται από το Μάραθο».

Στις φετινές εκδηλώσεις θα τιμηθεί η περίφημη «ζυγιά» της Κρέντης και ο επικεφαλής της, παραδοσιακός τραγουδιστής Γιάννης Μάκκας «για τα 65 χρόνια παρουσίας του και προσφοράς του στη δημοτική μας παράδοση, στο δημοτικό μας τραγούδι και στον λαϊκό μας πολιτισμό», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.