Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Πόσο στοίχισαν (και θα στοιχίσουν) οι εκδηλώσεις του 2015 στον δήμο Αγράφων - Αναλυτικά ανά Δ.Ε

Στον προγραμματισμό των φετινών του εκδηλώσεων προχώρησε ο δήμος Αγράφων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Μαΐου 2015, στο Κερασοχώρι.

 1

Για το 2015 προβλέπονται μόλις 10 εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο Αγράφων, οι οποίες αναμένεται να κοστίσουν 19.000 ευρώ.

Βέβαια, «οι εκδηλώσεις που θα συμπεριλάβουμε στον προγραμματισμό δεν είναι όλες αυτές που θα θέλαμε, άλλα με βάση τα οικονομικά του δήμου, σε πρώτη φάση θα συμπεριληφθούν αυτές και αργότερα αν υπάρχει η δυνατότητα θα προσθέσουμε και άλλες», τόνισε ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής.

Αναλυτικά

Τα δρώμενα ανά Δημοτική Ενότητα έχουν ως εξής:

Δ.Ε. Αγράφων: Το κόστος για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης «Κατσαντώνεια» -που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Μάραθο την Κυριακή της Πεντηκοστής- άγγιξε τις 2.000 ευρώ, ενώ ισόποσο ποσό θα διατεθεί και για την αντίστοιχη εκδήλωση (Κατσαντώνεια) στο Σύχνικο (Κεφαλόβρυσο) που θα γίνει στις 9 Αυγούστου 2015.

Δ.Ε. Βίνιανης: Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Παλαιάς Βίνιανης τον Μάιο (φωτο) κόστισε 2.000, ενώ από 500 ευρώ θα δοθούν για την εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή μετά τον 15Αύγουστο στο Νιμάτι της Χρύσως, καθώς και για την εκδήλωση στο Κερασοχώρι που ήταν αφιερωμένη στον ήρωα Κώστα Βελή (έγινε στις 9 Μαΐου).

Δ.Ε. Φραγκίστας: Το ποσό των 4.000 ευρώ θα διατεθεί για τα «Καφαντάρεια», την εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος στη γενέτειρα του αείμνηστου πρώην Πρωθυπουργού Γ. Καφαντάρη, στην Ανατολική Φραγκίστα, ενώ ακόμη 1.000 ευρώ θα δοθούν για τον μικρό εορτασμό που γίνεται για τη μάχη της Τατάρνας την Πεντηκοστή.

Δ.Ε. Ασπροποτάμου: Η μοναδική εκδήλωση που θα γίνει στη Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμου είναι η «Γιορτή Καλαμποκιού». Ως είθισται θα γίνει στο Ραπτόπουλο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 4.000 ευρώ.

Δ.Ε. Απεραντίων: Η γιορτή τσίπουρου, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στη Γρανίτσα στα τέλη του Οκτώβρη θα επιχορηγηθεί με 1.000 ευρώ, ενώ 2.000 ευρώ κοστίζει η εκδήλωση προς τιμή του Στέφανου Γρανίτσα