Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Εκτός πρωταθλήματος η Δυτική Φραγκίστα, που δήλωσε παραίτηση - Ποιοι οι λόγοι;

Η ομάδα της Δυτικής Φραγκίστας με λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας για τη νέα χρονιά, λόγω έλλειψης γηπέδου.

fragista-11

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Π.Ο. Δυτικής Φραγκίστας η ομάδα δε θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Ευρυτανίας της νέας αγωνιστικής περιόδου 2015-2016. Κύριος λόγος είναι το γήπεδο του χωριού που δεν πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας.

Για το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος Χρήστος Γαλανός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας κ. Γιώργος Παπαντζίμας ζήτησε από την ομάδα της Φραγκίστας να κατέβει στο πρωτάθλημα, όμως η απάντηση στις επανειλημμένες εκκλήσεις από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο ήταν αρνητική. Ο Α.Π.Ο. Δ.Φ. με αυτή την απόφασή του δείχνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως η ΕΠΣ, αλλά κυρίως ο Δήμος Αγράφων στον οποίο ανήκει το γήπεδο άφησαν ξεκρέμαστη την ομάδα. «Δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια ή έστω κίνηση ώστε να φτιαχτεί το γήπεδό μας. Τόσους μήνες οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν παντελώς για το γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας…», αναφέρουν κύκλοι του συλλόγου.
Τα γήπεδα του Κερασοχωρίου και του Ραπτοπούλου πήραν την έγκριση, ώστε να διεξάγουν αναμετρήσεις ποδοσφαίρου, όμως αυτό δεν έγινε για την έδρα των «βυσσινί». Μάλιστα, όπως τόνισε στα «Ευρυτανικά Νέα» ο Πρόεδρος κ. Γαλανός η ομάδα θα αγωνιζόταν ακόμα και με μείον βαθμούς (που εξαλείφθηκαν), ενώ θα έδειχνε διάθεση να παίξει 2-3 παιχνίδια στο Κερασοχώρι, αν άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο της ομάδας του.

Η αδράνεια των αρμοδίων στερεί από τα παιδιά της Φραγκίστας την ευκαιρία να κάνουν το χόμπι τους, παίζοντας μπάλα για το χωριό τους. Πλέον, η νέα μαύρη σελίδα για το ευρυτανικό ποδόσφαιρο αφήνει ένα ολόκληρο χωριό στην αδράνεια, μέχρι τον Μάιο όποτε θα εξετάσει το ενδεχόμενο της συμμετοχής ή όχι στη Β' τοπική κατηγορία.