Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Τσίπρας: Ζητάω την ψήφο του λαού ώστε να σταθούμε όρθιοι και συνεπείς να κρατήσουμε την Ελλάδα και την Δημοκρατία ψηλά (video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό με το "διάγγελμα" που απηύθυνε "καθαρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση", ενώ σημείωσε ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές, η λαική εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει εκ νέου τον λόγο ο λαός.

Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, είπε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει ποιός και πως θα εκπροσωπήσει τη χώρα, ποιός και πως θα διαπραγματευθεί το χρέος, ποιός και πως θα δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να ανακάμψει η οικονομία.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε για την επίτευξη της συμφωνίας τονίζοντας ότι χωρίς τη λαική αποφασιστικότητα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι δανειστές θα είχαν επιβάλει πλήρως τη βούλησή τους και θα μας είχαν οδηγήσει στην καταστροφή. Με την εκταμίευση της πρώτης δόσης είπε ο πρωθυπουργός, αυτή η περίοδος έκλεισε, η οικονομία θα αναπνεύσει και οι τράπεζες θα βρουν τον κανονικό τους ρυθμό

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε τη συμφωνία που προσδοκούσε, ότι έγιναν υποχωρήσεις, αλλά όπως είπε είναι μια συμφωνία που στους δεδομένους συντριπτικούς συσχετισμούς και με βάση όσα κληρονόμησε η κυβέρνησή του, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη συμφωνία, αλλά, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας θα δώσουμε μάχη για να περιορίσουμε τις συνέπειες.

Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας αισθάνομαι την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αφήσω στη δική σας κρίση όσα έπραξα, και τα σωστά και τα λάθη και τις παραλείψεις και τα θετικά και με την ψήφο σας θα κρίνετε όσαν έγιναν. Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές για τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας ότι με τη θέση τους για ιδεολογική συνέπεια, θέλουν μνημόνιο με δραχμή και τους κατηγόρησε ότι μετέτρεψαν σε μειοψηφία, την κυβερνητική πλειοψηφία.

Επίσης, ζήτησε από τον ελληνική λαό, να κρίνει και εκείνους από το παλιό πολιτικό σύστημα που με τη σχέση τους με τα κέντρα διαπλοκής καλούσαν την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία τονίζοντας ότι "επαφίεμαι στην κρίση σας με την συνείδησή μου ήσυχη".

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής, δήλωσε ότι έχει μπροστά του δύσκολες μάχες για καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, την φοροδιαφυγή και την αλλαγή του κράτους, πράγματα που όπως είπε απαιτούν καθαρή εντολή και ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

"Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα. Θα ζητήσω την ψήφο του λαού ώστε να σταθούμε όρθιοι και συνεπείς να κρατήσουμε την Ελλάδα και την Δημοκρατία ψηλά", τόνισε ολοκληρώνοντας.

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τους κκ Παππά,Γεροβασίλη και Τζανακόπουλο συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία προκειμένου να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης

 

(φωτο αρχειο eurokinissi)