Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Τσίπρας, πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη: "Το "όχι" σε μια κακή συμφωνία το έκανα "ναι" σε μια συμφωνία με προοπτική"

«Μετά τις 12 Ιούλη δεν είχα το δικαίωμα να συνεχίσω με αυτή την (παλιά) εντολή. Ζητάμε νέα εντολή για να συνεχίσουμε από εδώ και εμπρός» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ισχυρή εντολή στις εκλογές του Σπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι «ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία».
«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι εκφράζουν το παλαιό πολιτικό σύστημα. Δεν θα είμαι Πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση με τέτοιες συνεργασίες» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και ότι εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής. «Αισθάνομαι άνετα να δώσω στον λαό τον λόγο να με κρίνει, για όσα πέτυχα και όσα δεν πέτυχα», τόνισε.
«Δεν είχα τη δυνατότητα να κυβερνήσω και να κριθώ, όπως προκάτοχοί μου», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
«Το "όχι" σε μια κακή συμφωνία, το έκανα "ναι" σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα, αλλά δίνει προοπτική» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη συμφωνία, παλεύοντας να την αλλάξουμε».
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ήσυχος με τη συνείδηση του για την επιλογή του, όπως είπε, να μην οδηγήσει τον λαό σε μια ανείπωτη καταστροφή.
«Ο ελληνικός λαός ήθελε συμφωνία, αλλά όχι επιτροπεία και υποταγή», τόνισε, κάνοντας λόγο για μια «κρίσιμη επιλογή να μην γίνει κανείς ο ήρωας λίγων ημερών αλλά να αποτρέψει μια οικονομική καταστροφή». [ Διαβάστε την συνέχεια... ]