Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

"Κλείδωσαν" τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Ανακοινώνονται έως την Τετάρτη - Τα ονόματα της Ευρυτανίας

«Λελογισμένη διεύρυνση» χωρίς να διαταραχθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες - Δεν υπήρξαν αλλαγές στη σειρά εκλογής των βουλευτών

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

1. Κοντογεώργος Κωνσταντίνος (επικεφαλής) 2. Καλαντζή Κατερίνα και 3. Βλάχος Βασίλης


Με χαρακτηριστικό στοιχείο την…«λελογισμένη» διεύρυνση, τόσο σε πρόσωπα της κεντροαριστεράς όσο και του φιλελευθέρου τόξου, κυρίως όμως σε περιφερειακό επίπεδο και χωρίς να διαταραχθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, «κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σε όλη την επικράτεια.

Στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια που αναμένεται να ανακοινωθούν έως την προσεχή Τετάρτη, συμμετέχουν σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστήσει στις τοπικές κοινωνίες στα πλαίσια του «μετώπου του ναι» στο δημοψήφισμα, ενώ υπάρχει μετά από πολύ καιρό και συστράτευση με στελέχη καθαρής δεξιάς οπτικής, αλλά και πρώην πολιτευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η ηγεσία της Ν.Δ. τήρησε τη συμφωνία που είχε κάνει με τους νυν βουλευτές και τους επιλαχόντες στις πρώτες θέσεις και δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου αλλαγές στα ψηφοδέλτια. Όπως είχε πει ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν μπορεί να γίνουν αλλαγές, καθώς η λαϊκή ετυμηγορία ήταν πρόσφατη, μόλις πριν από οκτώ μήνες και ως εκ τούτου στις γαλάζιες λίστες παρέμειναν οι 76 βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και οι περισσότεροι επιλαχόντες με βάση τη σειρά σταυροδοσίας.

Οι αλλαγές έγιναν στις τελευταίες θέσεις των ψηφοδελτίων, δίνοντας την αίσθηση της ανανέωσης σχεδόν σε όλη την Επικράτεια, αλλά, όπως λέει και η «γαλάζια» ηγετική ομάδα τη συμπόρευση πολλών δυνάμεων και εκτός κόμματος, υπό το κεντρικό σύνθημα της Ν.Δ. «η Ελλάδα μπροστά». 

Μεγάλη συζήτηση γίνεται μόνο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο το χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης (σ.σ. θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών και στο Ηράκλειο) που έχει αποφασίσει να διατηρήσει στις θέσεις τους, τους εκλεγμένους, Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Βασίλη Οικονόμου και Νίκη Κεραμέως, ενώ πιθανότατα θα ενταχθεί στη λίστα ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας.

Εάν τελικά κλειδώσει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα που σηματοδοτεί πολλά για τη Ν.Δ. κυρίως λόγω της επιρροής του κ. Γράψα στο στράτευμα και σε ευρύτερα στρώματα της κεντροδεξιάς, τότε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και θα μετακινηθούν μια σειρά προς τα κάτω οι προαναφερθέντες βουλευτές.

Στα πλαίσια της αμφίπλευρης διεύρυνσης που σηματοδοτούν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., τα οποία χειρίστηκαν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος και οι βουλευτές, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Τασούλας, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Βλάχος και Κώστας Γκιουλέκας, υπάρχουν ονόματα που θα προκαλέσουν συζητήσεις.

Ενδεικτικά, στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε και το «Βήμα της Κυριακής»... [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ]