Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

«Κερδίζουμε ξανά την μονοεδρική της Ευρυτανίας». Αισιοδοξία στη Νέα Δημοκρατία - Με Κοντογεώργο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο

Αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία την μονοεδρική της Ευρυτανίας, καταγράφουν τα τοπικά στελέχη, συνυπολογίζοντας και τον "αέρα νίκης" που φαίνεται να πνέει από τις δημοσκοπήσεις από όλη την Ελλάδα. Το ψηφοδέλτιο της Ευρυτανίας, ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα και οι υποψήφιοι "ρίχτηκαν" στην εκλογική μάχη.

nea-dimokratia-ypopsifioi-ekloges

Σίγουροι ότι κερδίζουν την μονοεδρική της Ευρυτανίας, δηλώνουν χωρίς επιφύλαξη στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από τα ίδια άτομα που συμμετείχαν και τον Ιανουάριο με τη σειρά της εκλογικής τους κατάταξης. Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν επισήμως τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων από το πρωτοδικείο Ευρυτανίας. Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στις εκλογές με πλήρες ψηφοδέλτιο τριών  υποψηφίων. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Κώστας Κοντογεώργος και ακολουθούν κατά σειρά στη δεύτερη θέση η Κατερίνα Καλαντζή και στην τρίτη θέση ο Βασίλης Βλάχος.

Τα τοπικά στελέχη σε συνεργασία με τους υποψήφιους, διοργανώνουν μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων ώστε να επικοινωνήσουν το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας στους Ευρυτάνες, στις νέες πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά τα τελευταία πολιτικά γεγονότα.

Στην Ευρυτανία, είναι διάχυτη η άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία κερδίζει ξανά την μονοεδρική της Ευρυτανίας. Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η συμμετοχή στις εκλογές πολιτικών κομμάτων που φαίνεται να αποσπούν τμήματα ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ, η ΛΑ.Ε., ακόμη και η Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ αλλά και εσχάτως η Ένωση Κεντρώων.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να "παίζει" χωρίς αντίπαλο. Περισσότερο μάλιστα όταν η συσπείρωση των ψηφοφόρων της στην Ευρυτανία φαίνεται να ενισχύεται επιπλέον και από την "κακή πολιτική" του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους κυβερνητικούς μήνες. "Ποτέ ξανά αριστερά", είναι το πολιτικό τους σύνθημα.

Μεϊμαράκης: Θα απευθυνθούμε και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της Νέας δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, επαναλαμβάνει την κρισιμότητα των εκλογών για τη χώρα.

«Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και των θεσμικών παραγόντων», επισήμανε, μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ σε τηλεοπτικό κανάλι και διευκρίνισε πως αν το πρόβλημα είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, ακόμα και αυτό είναι διατεθειμένος να δεχτεί να μπει στη συζήτηση.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, εκείνος θα πάρει την εντολή και θα πάει στον κ. Τσίπρα να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα υλοποίησης του προγράμματος που ο πρώην πρωθυπουργός έχει υπογράψει.

Για τη ΝΔ είπε ότι «έχουμε διδαχτεί από τα λάθη» και για τα σχέδια που είχαν παρουσιαστεί στα λεγόμενα «Ζάππεια» είπε ότι ήταν πολιτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εφόσον ήταν το κόμμα του αυτόνομο στην εξουσία, σημειώνοντας πως «σε συνεργασίες νερώνεις το αρχικό σου πρόγραμμα».

Όσο για το δικό του σχέδιο, είπε ότι δεν θα δώσει υποσχέσεις, ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση και οι επόμενοι μήνες, αν όχι τα επόμενα δύο χρόνια, θα είναι δύσκολα.

Ντόρα: Αφού ο Τσίπρας υπέγραψε το Μνημόνιο, πρέπει να συμμετέχει στην κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει

Εξάλλου, σε δηλώσεις της η πρώην βουλευτής Ευρυτανίας κα Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε πως  “... από την ώρα που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο αυτό, θεωρούμε ότι έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνη την επόμενη μέρα να συμμετέχει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα το εφαρμόσει”.

“Το μνημόνιο δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση. Αυτά που λέγονται και αφορούν την άρνηση για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν είναι τελείως κενά περιεχομένου. Τη χώρα μπορεί να τη βοηθήσει η συνεργασία των δυνάμεων και η εφαρμογή όσων προβλέπονται στο μνημόνιο για να βγούμε από την λαίλαπα της κρίσης», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

Η.Τ.