Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία. Με όνομα-έκπληξη τη Δήμητρα Παπασπύρου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου. Αύξηση των ποσοστών φιλοδοξούν στο κόμμα

Με πρόθεση να ανακτηθεί μέρος από τη χαμένη πολιτική δύναμη του κόμματος στην Ευρυτανία, κατέρχεται στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε η Δήμητρα Παπασπύρου (φωτο), όνομα - έκπληξη. Στο ψηφοδέλτιο συμπεριλήφθηκε και ο Κώστας Καρβέλης, όπως και ο γ.γ της Νομαρχιακής Βαγγέλης Κατσιφός.

papaspyrou-dimitra1

«Το ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία, θα αυξήσει τη δύναμή του σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτικής συγκυρίας", ισχυρίζονται στελέχη του κόμματος. Είναι προφανές ότι οι χαμένες δυνάμεις που συντάχθηκαν τον Ιανουάριο με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου Παπανδρέου πιθανόν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ περιμένουν και πολλούς απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δύναμη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. στην Ευρυτανία δεν είναι αμελητέα ποσότητα για τις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες στον νομό. Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, που δεν θα συμμετέχει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τον Ιανουάριο κατάφερε και απέσπασε 552 ψήφους ή ποσοστό 3,96% καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, έλαβε 601 ψήφους ή ποσοστό 4,32% στην 5η θέση. Η διάσπαση είναι φανερή.

Τα δύο κόμματα "σαρξ εκ της σαρκός" του ΠΑΣΟΚ, κατάφεραν να διαμοιράσουν την εκλογική δύναμη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ευρυτανία, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία αν δεν υπήρχε η διάσπαση του Ιανουαρίου, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν το τρίτο κόμμα στον νομό (αν θεωρηθεί ότι οι ψηφοφόροι του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. θα στήριζαν το ΠΑΣΟΚ).

Στην επάνδρωση του παλιού ΠΑΣΟΚ ελπίζουν τα στελέχη του κόμματος στην Ευρυτανία και θεωρούν πιθανή την αύξηση των ποσοστών του στον νομό. "Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να ξαναφέρουμε τον κόσμο που χάσαμε στο κόμμα", λένε, "... αλλά θεωρούμε ότι το κόμμα με τη στάση του όλα τα χρόνια κράτησε την Ελλάδα όρθια και τώρα είναι η στιγμή να αναθεωρήσει το εκλογικό σώμα τη δυσπιστία απέναντί μας", αναφέρουν.

Το ψηφοδέλτιο

Δήμητρα Παπασπύρου

Έναν κατεξοχήν άνθρωπο του αθλητισμού και μέλος του Κινήματος από τα νεανικά της χρόνια, επέλεξε το ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας για να τοποθετήσει στην κορυφή του ψηφοδελτίου του.

Η Δήμητρα Παπασπύρου γεννήθηκε το 1964 στο Στένωμα και στα 18 της χρόνια έφυγε για την Αθήνα, όπου σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, γράφοντας το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού στίβου, ούσα ακόμα και σήμερα κάτοχος της 2ης καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στον Μαραθώνιο Γυναικών.

Η Δήμητρα Παπασπύρου (πρώτη εξαδέλφη του γνωστού Ευρυτάνα κ. Σπύρου Παπασπύρου, πρώην προέδρου για σειρά ετών της ΑΔΕΔΥ) είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ από τα νεανικά της χρόνια. Σήμερα εργάζεται ως γυμνάστρια σε δημοτικό σχολείο. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Κώστας Καρβέλης

Δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του κινήυματος τέθηκε ο Κώστας Καρβέλης, γνωστός στους Ευρυτάνες και κυρίως στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, από τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος στην Ευρυτανία με μακρόχρονη εμπλοκή του στα κοινά. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον δήμο Καρπενησίου, ενώ υπήρξε και Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας.

Ευάγγελος Κατσιφός

Στην τρίτη θέση, τοποθετήθηκε ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας κ. Ευάγγελος Κατσιφός. Ένα από τα παλαιότερα στελέχη του κινήματος στην Ευρυτανία με πολιτική παρουσία στον χώρο από τη δεκαετία του 80. Διετέλεσε δήμαρχος του πρώην δήμου Αγράφων, ενώ σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στον διευρυμένο δήμο Αγράφω