Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

«Εφικτός ο στόχος της 3ης θέσης». Πραγματοποιήθηκε χθες η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι [ΦΩΤΟ]

Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στο κέντρο του Καρπενησίου. Εκεί, λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, οι τρεις υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ (της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», πιο ορθά) στην Ευρυτανία, Δήμητρα Παπασπύρου (επικεφαλής), Κώστας Καρβέλης και Βαγγέλης Κατσιφός, μαζί με τον κ. Γιάννη Νιαβή από την Κεντρική Επιτροπή, υποδέχθηκαν φίλους του κινήματος και συζήτησαν για τις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

pasok-proeklogiki1

«Μπορούμε την 3η θέση»

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αισιοδοξία για την κατάληψη της τρίτης θέσης, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι άνθρωποι του κινήματος εκτιμούν πως οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ευνοούν την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, κυρίως μέσω της μετακίνησης ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα. Άλλωστε, όπως σημείωσαν χθες, η μεγάλη πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου, «ανήκουν σε εμάς»· για αυτό, εξάλλου, στελέχη και φίλοι του κινήματος υπογράμμισαν την ανάγκη επανασυσπείρωσης της βάσης του κινήματος.

Εντούτοις, από τη συγκέντρωση δεν έλειψε και η διάθεση αυτοκριτικής για τα λάθη και τις παραλείψεις που στοίχισαν βαριά στο ΠΑΣΟΚ και οδήγησαν σε... μαζική φυγή τους άλλοτε ψηφοφόρους του κινήματος.

Τις επόμενες ημέρες οι τρεις υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσουν μίνι περιοδεία στα χωριά της Ευρυτανίας.

pasok-proeklogiki2

«Χρωστάμε ελπίδα στην Ελλάδα»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν, άλλωστε, οι υποψήφιοι Ευρυτανίας της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ» (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ). Στην ανακοίνωσή τους, καταγράφουν ένα σύντομο ιστορικό του ΠΑΣΟΚ και εξηγούν γιατί πρέπει να στηριχτεί ο συνδυασμός ώστε να είναι η τρίτη δύναμη σταθερότητας στον τόπο.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Μικρή ιστορική αναδρομή.

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, των μεγάλων αλλαγών (κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, ας θυμηθούμε την εποχή, ας τη διηγηθούμε στους νέους), των μεγάλων έργων, της αυτοδιοίκησης και των μεταρρυθμίσεων, της κοινωνικής πολιτικής, της ισχυρής ευρωπαϊκής Ελλάδας και του ευρώ.

 Ο Σημίτης των μεγάλων έργων, το 2004 παρέδωσε στον Καραμανλή 3,5% χρέος και δανεισμό 150 δις, ενώ το 2009 ο Καραμανλής παρέδωσε στον Παπανδρέου 16,5% και 320 δις αντίστοιχα. Τότε έπρεπε τα μέτρα. Το 2009 ΠΑΣΟΚ & Παπανδρέου σήκωσαν δυσανάλογες ευθύνες, κράτησαν τη χώρα όρθια και στο ευρώ.

Έκαναν έργο που το σκέπαζε η κρίση (PSI,  έλεγχος Offshore πολιτικών, Καλλικράτης, διαύγεια, ΕΟΠΥΥ, ηλεκτρονική συνταγογράφιση, καταγραφή δημοσίων υπαλλήλων, απογραφή συνταξιούχων, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πράσινη ανάπτυξη, διαβούλευση νομοσχεδίων, μείωση ελλειμμάτων ΔΕΚΟ, συγχώνευση ΝΠΔΔ).

Το 2011 η Ευρώπη μας επέβαλλε το 1ο μνημόνιο, δηλ. μέτρα διαχείρισης της κρίσης. Η τότε αντιμνημονιακή Ν.Δ. και ο Σαμαράς οδήγησαν τη χώρα σε 2πλές εκλογές και έφερε το 2ο μνημόνιο χειρότερο του 1ου.

Όλοι μαζί ανέλαβαν ευθύνες και δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα, κρατηθήκαμε όρθιοι. Η κοινωνία έστρεψε την ελπίδα της στην υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2015 ύστερα από 6μηνο απραξίας στο εσωτερικό (οικονομία & δημόσια διοίκηση), ο Τσίπρας έφερε το 3ο μνημόνιο, τρισχειρότερο του 2ου.

Σήμερα οι πολίτες της μικτής οικονομίας, του Σοσιαλισμού, οι παλιοί σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ και κυρίως οι αυτοδιοικητικοί των δήμων Αγράφων & Καρπενησίου, περισσότερο σοφοί, υπεύθυνοι και ψύχραιμοι, πρέπει να στηρίξουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) ως 3η πολιτική δύναμη, για εγγύηση της σταθερότητας, για συνεννόηση και συνεργασία στη νέα Δημοκρατική Κυβέρνηση, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Το ψηφοδέλτιο της Ευρυτανίας

Εμείς οι τρείς υποψήφιοι, Παπασπύρου, Καρβέλης, Κατσιφός, υποσχόμαστε να μην σας απογοητεύσουμε καμία στιγμή.

Ήμασταν πάντα με την αλήθεια & το δίκαιο, την τιμιότητα & τη διαφάνεια, δεν θα είμαστε ποτέ το παλιό (πολεμάμε τις παθογένειες), θα προκαλούμε ή και θα συμμετέχουμε σε κοινωνικές ή και κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα σοβαρά θέματα (δημόσια διοίκηση, οικονομία, ανεργία, μεταναστευτικό).

Στη νέα πολιτική περίοδο πρέπει να ωφεληθεί η κοινωνία, πνευματικά, πολιτικά, οικονομικά.

Χρωστάμε ελπίδα στην Ελλάδα, τώρα δυνατοί με τη 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.»

pasok-proeklogiki3

pasok-proeklogiki4

pasok-proeklogiki5

pasok-proeklogiki6