Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Στήριξη από τον λαό ζητά το ΚΚΕ. Η προεκλογική ομιλία στην πλατεία Καρπενησίου

Κάλεσμα να στηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ως «τη μοναδική δύναμη ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση κι εξουσία» απηύθυνε προς τους ψηφοφόρους από το Καρπενήσι ο Τάσος Χρονάς, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, την περασμένη Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, στην προεκλογική ομιλία του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία -παρουσία λιγοστών μελών και φίλων του ΚΚΕ.

kke-proeklogiki-omilia-2015

Τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ φιλοδοξούν να αυξήσουν τα χαμηλά ποσοστά των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου (2,9% - 404 ψήφοι), στοχεύοντας σε απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ και δίχως να εμφανίζονται ανήσυχοι για τυχόν μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΚΚΕ προς τη Λαϊκή Ενότητα. Το ΚΚΕ, λένε, είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

Ο κ. Χρονάς κατηγόρησε τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. ως υπεύθυνες για το ότι «ο λαός της Ευρυτανίας είδε και βλέπει τη ζωή του να χειροτερεύει», καθώς «η απασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία απαξιώθηκαν και συρρικνώθηκαν, η μεταποιητική δραστηριότητα είναι πλέον ελάχιστη, οι καταστηματάρχες στο Καρπενήσι κινούνται στα όρια της επιβίωσης με άφθονα χρέη και αβέβαιο μέλλον», όπως τόνισε, ενώ «ο μονόπλευρος και με απολυτότητες προσανατολισμός στον τουρισμό αποδείχθηκε λαθεμένος, όταν δεν υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές, ακόμα και οι απαραίτητοι δρόμοι».

«Σε αυτές τις εκλογές, μη δώσετε το δικαίωμα, στα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στη φοροκαταιγίδα, στη μείωση των παροχών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη χρεοκοπία των φτωχών αγροτών και επαγγελματιών, να πουν ότι με την ψήφο του ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι μονόδρομος», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων - αποδέσμευση από την ΕΕ - μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση», υπογράμμισε.

xronas-kke-karpen1

«Το ΚΚΕ», τόνισε μεταξύ άλλων, «αποτελεί τη μοναδική δύναμη που μπορεί να είναι στήριγμα στην πάλη του λαού ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στην υποβαθμισμένη ζωή μέσα κι έξω από την Ευρωζώνη, με ευρώ ή εθνικό νόμισμα. Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση κι εξουσία. Είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, όχι μόνο εναλλακτικό, αλλά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις για πραγματική λύτρωση από τη μέγγενη των αγορών, του κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ».

Ο κ. Χρονάς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «κοροϊδεύει ωμά τον λαό λέγοντας ότι θα υπερβεί τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που τα εφαρμόζει και τα επεκτείνει», ενώ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «λανσάρονται ως εγγυητές της ‘ευρωπαϊκής πορείας’ της χώρας επειδή έχουν την ‘τεχνογνωσία’ των μνημονίων». Ως «αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα» χαρακτήρισε τη ΛΑ.ΕΝ και παράλληλα ζήτησε από τον λαό να απομονώσει τη «ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή».

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρυτανία

Με πλήρες ψηφοδέλτιο κατέρχεται στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη το ΚΚΕ στην Ευρυτανία. Επικεφαλής είναι ο Γιάννης Γιαννούλης, εργάτης, ενώ το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν ο Βασίλης Παπαροϊδάμης, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος - Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου και ο Γιάννης Λάππας, Τεχνολόγος Μηχανικός.