Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Νόστιμες δίπλες

683

ΥΛΙΚΑ

-200 γρ. χυμός πορτοκάλι

-200 γρ. ελαιόλαδο

-200 γρ. άχνη ζάχαρη

-2 αυγά

-1.300 γρ. αλεύρι

-ξύσμα από ένα πορτοκάλι

-1½ κ.γ. μαγειρική σόδα

-λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

-500 γρ. ζάχαρη

-500 γρ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

-τριμμένα καρύδια

-μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι: Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).

Για τις δίπλες: Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο (εφόσον διαθέτουμε, διαφορετικά ζυμώνουμε τα υλικά στο χέρι) το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα. Ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.

Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί. Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια.

Με πληροφορίες από www.steliosparliaros.gr